Lifestyle Recepti

Brzo i ukusno: Za ovu pastu vam treba samo 15 minuta

Italijanska pasta jedno od omiljenih jela širom sveta. Postoje razni recepti za pastu, a ovaj recept je popularan zato što će sos biti gotov dok skuvate testeninu, što u proseku traje između osam i 12 minuta, a ostale sastojke je zapravo potrebno samo malo zagrejati.

Prednost paste je i što je jeftin sastojak, kojem je potrebno samo malo možda skupljih namirnica kako bi “zablistala”.

SASTOJCI:

400 grama testenine

Tri čena belog luka

Jedan veći paradajz

Pet sušenih paradajza u ulju

Tvrdi sir (parmezan ili kozji sir)

Maslinovo ulje

So

Biber

Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje. U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. Nemojte je odmah soliti, jer će joj trebati više vremena da proključa. Ubacite testeninu i tada posolite vodu.

Na maslinovom ulju propržite seckani beli luk, paradajz isečen na kockice i sitno iseckan sušeni paradajz. Posolite i pobiberite po ukusu, i dolijte malo vode kako bi fino krčkalo dok testenina ne bude gotova.

Ocedite skuvanu testeninu, i pomešajte je sa sosom. Servirajte posuto izrendanim tvrdim sirom, i po želji ukrasite rukolom.

Kako vi spremate pastu? Recite nam u komentarima!

Lepe vesti za ljubitelje paste

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
Share via
Copy link