Magazin

Prvi hotel u svemiru kreće s radom 2027. godine, Srbi čekaju otvaranje “Svemirskog splava”

svemirski splav
Printscreen

Da li ste čuli za otvaranje prvog hotela u svemiru? Zadovoljstvo odsedanja u ovakvom smeštaju biće moguće uskom krugu najbogatijih pojedinaca, a iza projekta stoji kompanija „Orbital Assembly Corporation“ koja ovaj futuristički ugostiteljski objekat planira na svemirskoj stanici „Voyager“.

Prema njihovim planovima početak izgradnje hotela planiran je za 2025. godinu i biće pušten u rad već 2027.

Kapacitet gostiju iznosiće oko 400 gostiju, ne računajući osoblje, robote koji će bogatim turistima neprestano biti na raspolaganju.

Prema podacima koje je prenela Fejsbuk stranica “Zanimljivo”, cena ovakvog luksuza iznosiće 10 miliona evra po osobi za jednu od planiranih vila u okviru hotela, dok se na internetu mogu pronaći drugačiji podaci, prema kojima za tri noćenja jedna takva luks soba košta „tričavih“ 5 miliona dolara.

Bilo kako bilo, nema mnogo ljudi koji će sebi moći da priušte jedno ovakvo nezaboravno iskustvo.

Ove i slične inovacije prosto navode na pomisao kako li će sve to izgledati kroz deceniju ili dve. Ovaj hotel verovatno će biti samo jedan u nizu, iako će sa ponosom uvek moći da istaknu kako su prvi krenuli u ovom inovativnom pravcu.

Dakle, u ne tako dalekoj budućnosti možda se i neko od naših poznatih ličnosti sa dubokim džepom nađe u ovom ili sličnom svemirskom zdanju. Možda i one naše „uspešne“ devojke koje sada putuju ka Dubaiju budu krenule još dalje, možda im ni nebo ne bude granica na njihovom karijernom putu.

Zamislite svadbu, umesto pod šatorom na svemirskoj stanici. Zamislite Vendi koja peva od alkohola ubijenim gostima ili još neku luđu bizarnost. Mom izopačenom umu prvo je na pamet dospela slika Dragana J. Vučićevića kako u svom maniru partija van zemaljske kugle. Što dalje odavde.

Ima tu i drugih kandidata koji bi napravili nezaboravnu žurku. Jovana Jeremić u svom zelenom kombinezonu nekako je stvorena za ovo izabrano društvo.

jovana jeremic
Printscreen

Prosto mi se mami osmeh kada pomislim na ove naše vanzemljake kako uz Cecu, Lukasa, Đanija i ostale Karleuše prenose dalje sve ove turbo folk melose i kolonizuju svemir seljanizmima raznih vrsta.

Kako je hotel u okviru pomenute svemirske stanice napravljen u obliku točka, već u glavi čujem hit „samo nek’ se okreće turbina“.

62045234-voyager-station
Foto: Voyager Station

Da Srbija ima svemirsku stanicu sigurno bi se zvala „Svemirski splav“ i bila bi nešto nalik motelima sa Ibarske magistrale, sa obaveznom kockarnicom, kafanom i binom za eminentne estradne umetnice i umetnike.

Nagađa se da je Tesla komunicirao sa vanzemaljcima, a sada je došao red za svemirski prodor ne tako blistavih umova. U slučaju da u budućnosti dođe do prvog istorijskog susreta između Zemljana i vanzemaljaca neka se to dogodi na „Svemirskom splavu“, neka zabavni deo programa uređuje i vodi Jovana Jeremić, a neka sa istorijskog diplomatskog sastanka izveštava Dragan J. Vučićević.

Od silne gadosti, „mali zeleni“ će pobeći glavom bez obzira ostavljajući nama da sebično „uživamo“ u posledicama sopstvene dekadentnosti.

Srpskih Apolo 7: Veličanstveni umovi koji su poslali ljude na Mesec

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link