Magazin

Tim sa Harvarda izneo teoriju da na Zemlji već živi nepoznata i daleko naprednija civilizacija

vanzemaljska civilizacija planeta zemlja naučnici sa harvarda
Ilustracija, Foto: Freepik/kjpargeter

Različite teorije o prisustvu vanzemaljske civilizacije na Zemlji svakako nisu novost, posebno među zaljubljenicama u teorije zavere. Međutim, sada je iz naučnih krugova došla teorija da se moderna i nepoznata tehnološka civilizacija nalazi se baš na našoj planeti.

Skriva se u svojim utvrđenim bazama duboko pod zemljom i povremeno se pojavljuje u formi NLO, ili nekada prerušena u obične ljude.

Iako ovo deluje kao trejler za naučno fantastični film, zapravo je rad objavljen u naučnoj zajednici.

Tim istraživača sa Tehnološkog univerziteta Harvarda i Montane spekuliše da viđenja „neidentifikovane anomalne femonemone” u suštini „mogu odražavati aktivnosti inteligentna bića skrivena skrivena ovde na Zemlji, ili njenom bliskom okruženju, ili čak hodaju među nama“.

Da, to je direktan citat i nepotrebno je reći, priznaju istraživači, da je ova ideja o skrivenim „kripoterestricima” veoma egzotična hipoteza, koju će „većina naučnika verovatno smatrati nečuvenom”.

Bez obzira na to, tvrde oni, teorija „zaslužuje istinsko razmatranje u duhu otvorenosti”, prenosi magazin.politika.rs.

„Misteriozni leteći objekti velike brzine“

Interesovanje vojnog osoblja za neobjašnjiva viđenja NLO značajno je poraslo tokom poslednje decenije.

Ova pažnja je dostigla vrhunac prošlog leta, kada je bivši oficir obaveštajne službe Vazduhoplovstva i uzbunjivač, Dejvid Gruš, svedočio pred Kongresom, tvrdeći da su SAD već pronašle vanzemaljske letelice, kao deo višedecenijskog programa izvlačenja NLO.

Čak je i NASA otvorila svoja vrata istraživačima da istraže misteriozne objekte velike brzine, koje su tokom godina primećivali vojni piloti.

vanzemaljci NLO
Ilustracija, Foto: Freepik/chandlervid85

Ali u nekoliko izveštaja Pentagona, stoji tvrdnja da tek treba da pronađemo bilo kakve dokaze o vanzemaljskom životu.

Međutim, to nije razuverilo ove istraživače sa Harvarda.

Četiri čudne teorije o prisustvu vanzemaljskog života

U radu, naučnici predlažu niz mogućnosti, od kojih je svaka čudnija od sledeće.

Prvo je to što „ostatak oblika” drevne, visoko napredne ljudske civilizacije, još uvek „visi“ okolo i posmatra nas.

Drugo je da je inteligentna vrsta evoluirala nezavisno od ljudi u dalekoj prošlosti, verovatno od „inteligentnih dinosaurusa”, a sada skriva svoje prisustvo od nas.

Treće je da su ovi skriveni stanovnici Zemlje doputovali ovamo sa druge planete, ili iz nekog drugog vremenskog perioda.

I četvrto je da su ovi nepoznati stanovnici Zemlje „manje tehnološki, nego magični”, što istraživači upoređuju sa „zemaljskim anđelima”.

Potojanje kriptozemaljaca ispod površine Zemlje?

NLO viđenja, koja izgledaju da ulaze i izlaze iz potencijalnih podzemnih pristupnih tačaka, kao što su vulkani, navela je istraživače da kriptozemaljci žive pod zemljom.

Istraživači se nisu zaustavili, čak sugerišući da ovi kriptozemljani mogu poprimiti različite oblike primata, ili čak gmizavaca koji nisu ljudi.

Osim što žive duboko pod zemljom, oni čak nagađaju da bi se ova misteriozna vrsta mogla čak i sakriti na Mesecu, ili da je savladala umetnost stapanja u ljudska bića. Ova „narodna“ teorija je inspirisala nebrojena dela naučne fantastike.

Drugo objašnjenje, kao što je izneo kontroverzni astrofizičar sa Harvarda, Avi Loeb, sugeriše da su druge drevne civilizacije možda živele na „planetama poput Marsa ili Zemlje”, ali u „razmaku od milijardu godina i stoga nisu bile svesne jedna druge”.

Naravno, sve su to „nategnute” hipoteze, kako naučnici priznaju, i zaslužuju da se na njih gleda sa dosta skepticizma, piše u listu Futurism.

Izvor: magazin.politika.rs

Pentagon o oborenoj letilici iznad Amerike: Ne isključujemo mogućnost da su vanzemaljci (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link