Koronavirus Magazin

Mislili smo da smo videli propast novinarstva, ali B92 je dotakao novo dno

Na televiziji B92, do nedavno poznatoj pod imenom O2, juče je emitovana emisija Fokus, u kojoj je gost bio marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Već sinoć, društvenim mrežama je počeo da se deli isečak iz ove emisije, koji prikazuje sam uvod.

Na samom početku emisije pušten je spot u kom se, izjavama predsednika Srbije, bodri narod u teškoj situaciji epidemije koronavirusa. Zatim je voditelj pročitao uvodnu reč.

– Dok pošast zvana Covid-19 hara evropom i svetom, zdravstveni sistemi najmoćnijih država se raspadaju, a bolesnici kojima otkaže jedno plućno krilo leče se antibioticima i oblogama. Rafovi u prodavnicama su avetinjski prazni. Medicinske opreme i dezinfekcionih sredstava nema ni za sopstveni narod, a kamoli za komšije koje mole za pomoć.

Solidarnost ispod nule. Ne pomaže ni njegovo veličanstvo novac. I tako je širom Evrope, ali nije na Balkanu. Tamo zdravstveni sistemi još odolevaju. Tamo postoji jedna zemlja koja u svoj ovoj muci ne misli samo na sebe. Jedna, hteo to neko da prizna ili ne, organizovana država, koja se i u doba ove pošasti usuđuje da pogleda i preko svog plota i ponudi pomoć i pritekne u muci i pokaže da je na mnogu žalost najveća u ovom delu Evrope.

I treba zbog toga da budemo ponosni. – rekao je voditelj, a zatim najavio svog gosta.

Komentarišući uvod u emisiju, mnogi korisnici društvenih mreža su kroz ironiju kritikovali ovakav potez televizije, a da je reč o “preteranosti” potvrdio je i sam Krstić, kada je baš tu reč upotrebio već u prvim rečenicama, na početku emisije. On je pohvalio uvodnu reč voditelja, ističući da je ganut.

– Mislim da niste mnogo ni preterali. Mislim da su Srbija i njeni rukovodioci pokazali izuzetan stepen spremnosti, racionalnosti, smirenosti… – reči su Nebojše Krstića.

Kako se osećaju novinari u Srbiji koji idu samo na naručene konferencije i postavljaju naručena pitanja

583 Shares
583 Shares
Share via
Copy link