Magazin Svet

“Hipervakcinisani” muškarac navodno primio 217 doza vakcine protiv kovida, nije prijavio nuspojave

Vakcinacija
Foto: healthaffairs.org

Brojni ljudi su se opirali da prime vakcinu tokom pandemije koronavirusa, ali je zato jedan Nemac odlučio da se vakciniše za 70-ak ljudi. Naime, “hipervakcinisani“ muškarac navodno je primio neverovatnih 217 vakcina protiv kovida i nikada nije oboleo od ovog virusa!

Nemački šezdesetdvogodišnjak rekao je da je primio veliki broj vakcina iz „privatnih razloga“, naveli su istraživači sa Univerziteta Erlangen-Ninberg, a prenosi “Gardijan”.

„Hipervakcinisani“ Nemac koji je navodno primio 217 vakcina protiv kovida za 29 meseci nije pokazao „nikakve znake“ da je ikada bio zaražen virusom koji izaziva kovid-19. Takođe, nije prijavio nikakve nuspojave vezane za vakcinu, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Lanset infekšs dizisez.

– Akademici su čuli za čoveka iz novinskog izveštaja i pitali su ih da li mogu da prouče reakciju njegovog tela na višestruku vakcinaciju. Potom smo ga kontaktirali i pozvali da se podvrgne raznim testovima u Erlangenu i bio je veoma zainteresovan za to – rekao je dr Kilijan Šober, prenosi NIN.

vakcina kovid
Foto: Freepik

Istraživači su rekli da su zvanično videli potvrde za 134 vakcine, koje su uključivale osam različitih vakcina. Pogledali su prethodne testove krvi koje je čovek dao i takođe pregledali uzorke krvi, dok je primao nove vakcine.

– Zapažanje je da nisu izazvani primetni neželjeni efekti uprkos hipervakcinaciji, što ukazuje na to da lekovi imaju dobar stepen tolerancije – rekao je Šober.

Istraživači su otkrili da je njegov imuni sistem u potpunosti funkcionalan.

Određene imune ćelije i antitela protiv virusa koji izaziva kovid-19, bili su prisutni u znatno višim nivoima, u poređenju sa ljudima koji su primili samo tri vakcine, izvestio je tim.

„Sve u svemu, nismo pronašli nikakve indikacije ili slabiji imuni odgovor, naprotiv“, rekla je jedna od vodećih autorki studije Katarina Kočer.

Izvor: NIN

Pandemijski sporazum SZO: Kako svet pokušava da izbegne ponavljanje „vakcinalnog aparthejda“ tokom kovida

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link