Magazin Svet

Preminuo čovek uz koga smo se smejali do suza, pamtićemo ga dok je Interneta

el risitas
Printscreen

Glumac i komičar, Huan Hoja, poznatiji kao „El Risitas“, koji je svojim karakterističnim i urnebesnim smehom zarazio čitav svet, preminuo je u svojoj 66. godini. On je juče poslepodne prebačen u univerzitetsku bolnicu Virgen del Rocio u Sevilji, ali izgubio je svoju životnu bitku.

El Risitas je još sepembra prošle godine primljen u bolnicu de la Caridad u Sevilji gde mu je usled teže bolesti amputirana noga i od tada se nalazio pod stalnom medicinskom negom.

Njegov „zarazni“ smeh, kada je u jednoj emisiji opisivao svoje “kulinarske veštine” iz vremena kada je radio kao kuhinjski pomoćnik, osvojio je planetu, a isečak njegovog gostovanja u jednoj emisiji se u Srbiji godinama koristi za ismevanje, uglavnom manipulativnih i besmislenih izjava političara.

Na Jutjubu se mogu pronaći parodije na Vučićevo gostovanje na Pinku.

Tu je klip sa objašnjenjem doktorata ministra Siniše Malog.

El Risitas i njegov osmeh poslužio je i za pojašnjenje kako se u BiH dolazilo do respiratora, maski i rukavica u doba pandemije.

Jutjuberi su povezali zastrašujući osmeh Marka Đurića i čuvenog španskog voditelja. Vodeći na poltron top listi je zaslužio video klip sa omiljenim voditeljem.

Splićani su svojom objavom dokazali da je kod njih situacija gotovo ista kao u Srbiji.

Njegov osmeh se može naći i na klipovima vezanim za sportske događaje. Tako je ovekovečen uspeh mlade reprezentacije Srbije u fudbalu i osvajanje Svetskog prvenstva u fudbalu.

A ovo je i original video sa engleskim prevodom.

Ova i prošla godina odnela je mnogo života i nekako smo se, kao po pravilu, opraštali od onih koji su nas isključivo uveseljavali i oplemenjivali. El Risitas je svakako bio jedan od njih i njegov osmeh ostaće zauvek u srcima onih koji su makar jednom imali prilike da pogledaju njegov video.

Svakako nam fali osmeha u ovim vremenima neizvesnosti i briga, a za utehu ostaje da uvek kada smo tužni i imamo potrebu da se isplačemo od smeha možemo ukucati na Jutjubu najprostiju i najgluplju rečenicu – Španac se smeje.

Večiti dečak Marinko Madžgalj prerano je otišao, a njegov osmeh urezan je u srcima svih koji su ga poznavali, gledali i voleli

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

320 Shares
320 Shares
Share via
Copy link