Magazin

Deca obožavaju ovog lekara, a njegovi pregledi su najlepši i najoriginalniji na svetu

raspevani doktor

Moćniji i učinkovitiji od celokuipne svetske medicine nekada može biti običan smeh. Deca običnu zaziru i nerado posećuju lekara, ali doktora Adkinsa prosto obožavaju.

Toni Adkins (42) je dečji neurohirurg iz Kalifornije kog mali pacijenti jednostavno obožavaju. Kolege ga zovu “Rasplesani doktor” zato što plesom pokušava da oraspoloži bolesnike tokom pregleda.

Gotovo svima izmami osmeh na lice, i uspe da učini da nakratko zaborave da su bolesni i da nisu kod svoje kuće. Deca ga toliko obožavaju da često nagovaraju medicinske sestre neka ga pozovu u sobu, piše porrtal yumama.

Njegovi energetični pokreti i pozitivna energija zaista pomažu deci u dečjoj bolnici CHOC (Children’s Hospital CHOC) da se brže oporave. Dr Adkins smatra da je smeh najbolja terapija i da može biti moćniji od nekih lekova.

“Ne želim da moji mali pacijenti izgube čaroliju detinjstva. Plesanje ne samo da popravlja njihovo raspoloženje, već se pozitivno odražava na njihovo kompletno fizičko i psihičko stanje”, rekao je i dodao da uživa u tome kada izmami nekome osmeh na lice, posebno u teškom životnim situacijama i da nikada neće prestati da pleše sa svojim malim pacijentima.

Često osim dece, uz ovog izuzetnog lekara, zaplešu i roditelji i kolege…

Pogledajte kako to izgleda u nekoliko simpatičnih videa:

Ples sa devojčicom tokom pauze između njenih epileptičkih napada:

Ovaj mali pacijent u bolnici je bio dve nedelje i dr Adkins se s njim družio svaki dan, a ovo je bio njihov zadnji ples, jer se mališan sa porodicom seli u drugo mesto:

Ova deca bore se sa tumorom na mozgu, a dr Adkins ih zove malim ratnicima:

Dečak jedva čeka da mu “Rasplesani doktor” uđe u sobu – tada počinje show.

Ova devojčica nije mogla ni da hoda ni da govori nakon hirurškog zahvata, pogledajte je sada:

Dolazak na injekciju za ovu devojku uvek se završi plesom:

I ovu bolesnu bebu je razveselio plesom:

Zubar odlučio da siromašnima vrati osmeh, a fotke transformacije su esencija sreće

13 Shares
Share via
Copy link