Magazin

Večiti dečak Marinko Madžgalj prerano je otišao, a njegov osmeh urezan je u srcima svih koji su ga poznavali, gledali i voleli

Jedan od talentovanijih glumaca srednje generacije Marinko Madžgalj napustio nas je pre tačno pet godina nakon izgubljene bitke sa karcinomom pankreasa. Njegov, kao i odlazak Nebojše Glogovca, ostavio je ogromnu prazninu u beogradskim teatrima, rupu u srcu njihovih porodica, prijatelja i kolega.

Večiti dečak, kako su ga kolege zvale, bio je redovan član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali je široj publici postao poznat po ulogama u domaćim serijama i filmovima.

Marinko Madžgalj rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić.

Zajedno sa televizijskim voditeljem i njegovim prijateljem, Ognjenom Amidžićem, bio je član grupe „Flamingosi“. Izdali su ukupno četiri albuma, a sa pesmom “Ludi letnji ples” osvojili su prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Iz braka sa glumicom Dubravkom Mijatović ima ćerku Saru.

Mediji su izvestili da je nepunih 20 dana pre smrti, Marinko ispunio sebi veliku želju. Krstio se u manastiru Ostrog iako je zbog teške hemioterapije jedva izdržao taj napor.

Ljubitelji domaće kinematografije pamtiće ga po ulozi u serijama “Crni Gruja”, “Greh njene majke”, “Ranjeni orao”…

Nedostaje Marinko kako porodici i prijateljima, tako i nama gledaocima koji smo njegovu pozitivnu energiju upijali gledajući ga na daskama koje život znače ili putem malih ekrana. Prerano je otišao i ostavio nas bez svog vedrog duha kojim je plenio i one ljude koji ga privatno nisu poznavali. Slava mu!

Otkriven mural Marinku Madžgalju: Njegov smeh, inteligencija i harizma večno će se pamtiti (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

28 Shares
Share via
Copy link