Magazin Putovanja

Od 7 jutros otvoren Evzoni prelaz, 4 autobusa sa srpskim turistima već otišlo u Grčku

grcka-plaza

Zvanično počinje turistička sezona u Grčkoj, a za naše državljane otvoren je granični prelaz između te zemlje i Severne Makedonije – Evzoni.

Do tog graničnog prelaza, koji će, kako je najavljeno, biti otvoren od 7 do 23 časa, treba proći i našu granicu sa Severnom Makedonijom.
Na graničnom prelazu Preševo trenutno je desetak automobila koji čekaju da uđu u Severnu Makedoniju ali malo je onih koji idu u Grčku.

Tokom noći put Grčke su otišla četiri autobusa. Uslov za ulazak u tu zemlju je potvrda o vakcinaciji, priznaju se sve vakcine, potrebno je da prođe 14 dana od revakcinacije, ili digitalni zeleni sertifikat. Za one koji nisu vakcinisani potreban je negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata. Svi putnici moraju da imaju popunjen pfl obrazac.

U Grčkoj se postepeno ublažavaju epidemiološke mere. Još važe osnovne mere, distanca, maske i higijena. Tako će biti na plažama, restoranima i u zatvorenom prostoru.

Što se tiče kulturnih dešavanja i otvaranja muzeja, bioskopa planira se postepeno do kraja maja.

Izvor: RTS

Grci otvorili plaže i kafane uz poštovanje distance i bez muzike

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sveb bi dali za nedelju dana na Krfu. I zdravlje, i čast, i Kosovo, i Republiku Srpsku, i demokratiju i celu Srbiju. Baš ste bedni u vašoj potrebi da se slikate na nekoj poznatoj plaži. Ko drogirani.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
23 Shares
Share via
Copy link