Magazin Putovanja

Skriveno grčko blago, plaže Atine su magične, a turisti ih još nisu sasvim otkrili

atina
Foto: Shutterstock

Da i prestonica Grčke ima šta da ponudi turistima u sezoni letovanja, govori podatak da je obala Atine najduža u poređenju sa svim evropskim prestonicama. Pa zašto je onda birati isključivo za upoznavanje sa putevima kulture zapadne civilizacije?

Ona se pokazala kao dobar izbor i za savršen letnji odmor, posebno za one koji vole da kombinuju obilazak turističkih atrakcija i uživanje na plaži. Atinske plaže se prostiru duž južne i severoistočne strane poluostrva Atika. Ukratko, sva jugoistočna obala, od Glifade do rta Sounion, ima lepo organizovane plaže, kao i osamljene uvale, do kojih se može doći i gradskim prevozom, prenosi Nova.rs.

Yabanaki

Plaža Yabanaki je peščana plaža koja se nalazi 20 km južno od Atine. Poznata je po mekom pesku, plitkom moru i mirnom vremenu.

Glyfada

Peščana plaža okružena borovima, sa divnim pogledom na more, zaliv i planine Helade, a Atina je udaljena samo 16 km.

Votsalakia

Votsalakia se nalazi u Pireju (predgrađu Atine), ima peščani i šljunkoviti deo, posebno je vole sportisti, mladi, avanturisti. Nema plićaka, često je vetrovito pa je dušu dala za ljubitelje velikih talasa.

Foto: Athens Attica

Alimos

Ta peščana plaža s dobro razvijenom infrastrukturom, popularna je među porodicama s decom jer je more u tom delu mirno i nikad nema talasa.

Voula

Plaža Voula je za mnoge Atinjane prvi izbor, jer je veoma čista i ima divnu prirodu. Prekrivena je peskom zlatnih nijansi, more je jarko plavo, a uz obalu raste mnogo bujnog drveća.

Izvor: Nova.rs

Skrivena plaža u Grčkoj previše magična za svoje zastrašujuće ime

26 Shares
Share via
Copy link