Srbija Vesti

ODGOVOR: Deca na rođendanu u Beogradu želela da se zaslade mafinima u obliku mede, pojeli metalnu žicu i završili u Tiršovoj

681081_tirsova01-news1-marina-lopicic_ls
Foto: Marina Lopicic

Povodom teksta koji je naš portal preneo sa portala Nova.rs pod naslovom „Deca na rođendanu u Beogradu želela da se zaslade mafinima u obliku mede, pojeli metalnu žicu i završili u Tiršovoj„, na mejl redakcije Luftika.rs stigao je odgovor poslastičarnice Pasteli Sweets koja se spominje u navedenom tekstu.

Njihov odgovor prenosimo u celosti i u originalnoj verziji.

Povodom nemilog događaja na jednom dečijem rođendanu, gde su deca nehotice progutala deo figurice sa dekoracije kolača, a naša poslastičarnica je bila angažovana za izradu torte i slatkiša, imamo potrebu da damo saopštenje o istom.

Dekoracija na tortama i slatkišima koje izrađujemo u dogovoru i na zahtev klijenata, često umeju da budu veoma zahtevne za izradu u tehničkom i estetskom smislu. Izrađujemo figure i dekoracije u raznim oblicima, dimenzijama i pozama na zahtev klijenata. Dekoracije i figure izrađujemo od jestive dekor mase, ali nekad zbog očuvanja oblika dekoracije i figura smo prinuđeni da koristimo potporne nejestive elemente (čačkalice, poslastičarske žice i stiropor) isključivo za figure i dekoracije koje se nalaze na tortama i kolačima koje su klijenti poručili, nikako u samom proizvodu, već isključivo u dekoraciji.

Zbog dela asortimana naših proizvoda koji se dekorišu na ovakav način i na zahtev klijenata, mi na svakoj kutiji u koju se pakuju proizvodi sa dekoracijom, pored deklaracije stavljamo i napomenu u kojoj piše: „Dekoracija može sadržati nejestive delove, kao što su žice, trake, drveni štapići i stiropor.“

Na isti način su bili obeleženi i proizvodi za dečiji rođendan na kome se dogodila ova neprijatna situacija. Napomena je bila istaknuta na vidnom mestu, pored deklaracije koju zahteva svaki restoran. Deca na rođendanu su pojela figure u obliku mede visine 10cm, identične figurama sa rođendanske torte, koje su se nalazile od gore na kapkejt kolaču u vidu dekoracije (kapkejk je vrsta kolača koja u osnovi ima biskvitno testo punjeno nadevima po želji, na vrhu kolača je krem od čokolade, a specijalno po želji i zahtevu klijenata dodatnu tematsku dekoraciju u vidu figura).

Želimo da naglasimo da se tekstom na portalu čitaoci dovode u zabludu da su nejestivi delovi bili u samom kolaču, a ne u dekoraciji  za koju je naglašeno da može sadržati nejestive elemente i samim tim se ime naše firme kompromituje.

Mi poslujemo već dugi niz godina i nikada nismo imali situaciju sličnu ovoj.

Najbitnije od svega je da su mališani dobro, mi ćemo se ubuduće truditi da pored pismene napomene i usmeno informišemo naše klijente da zahtevnije dekoracije mogu sadržati nejestive delove.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link