Svet Vesti

Nevakcinisanom ocu zabranjeno da viđa svoje 12-godišnje dete

otac i sin
Foto: Ilustracija

Jednom muškarcu iz Kanade, koji nije vakcinisan protiv koronavirusa, sud te zemlje privremeno je oduzeo pravio da viđa svoje 12-godišnje dete.

Svoju konačnu odluku sudija je zaključio konstatacijom da njegove posete „nisu u najboljem interesu deteta“, prenosi BBC.

Odluka je usledila nakon zahteva oca da produži vreme poseta tokom praznika.

– Ova presuda je prva kojom se roditelju oduzimaju prava zbog imunizacije – rekao je stručnjak za porodično pravo za list Le Devoir.

Odluka sudije, doneta krajem prošlog meseca u pokrajini Kvebek, suspenduje ocu pravo na posete do februara, osim ako se ne vakciniše.

Majka, koja se usprotivila očevom prvobitnom zahtevu da mu se produži vreme poseta, rekla je sudu da je nedavno otkrila da nije vakcinisan, kao i da objavama na društvenim mrežama jasno pokazuje da se protivi vakcinaciji. Majka živi s partnerom i još dvoje dece koja su premlada za vakcinaciju.

Sudija je zaključio da „nije u najboljem interesu deteta da ima kontakt s ocem“ zbog nedavnog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom u Kvebeku.

Kvebek, koji je zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva povezanih s kovidom u Kanadi, najavio je ranije ove nedelje da će uvesti porez za one koji nisu vakcinisani protiv kovida19. Iako je gotovo 90 odsto stanovnika vakcinisano, oni čine gotovo trećinu svih bolničkih slučajeva.

Kako su antivakcinaši vršili uticaj na svet kroz istoriju

OGLAS

46 Shares
Share via
Copy link