Koronavirus Svet

Samo vakcinisani mogu u restorane, tržne centre i javne događaje u Slovačkoj

bratislava

Zbog naglog porasta broja novozaraženih i hospitalizovanih, koji opterećuju zdravstveni sistem, Slovačka je, poput Austrije, uvela strože mere za ljude koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

Zemlja sa 5,5 miliona stanovnika je zabeležila rekordan broj slučajeva proteklih dana novozaraženih, a ranije ove nedelje je saopštila da ima još 20 kreveta na odeljenjima intenzivne negu za pacijente sa korona virusom.

– To je zatvaranje za nevakcinisane – rekao je slovački premijer Eduard Heger na konferenciji za novinare i upozorio da je situacija u bolnicama kritična.

Prema novim pravilima, samo osobama koje su vakcinisane ili koje su preležale kovid u poslednjih šest meseci biće dozvoljen ulazak u restorane, tržne centre, na sportske aktivnosti i javne događaje.

Mere stupaju na snagu u ponedeljak i predviđeno je da traju tri nedelje. Slovačka ima jednu od najnižih stopa vakcinisanih u Evropskoj uniji i ona iznosi 45 procenata. Premijer Heger istakao je da ne može da natera građane Slovačke da se vakcinišu, ali država u tom slučaju mora da učini sve da se zaštiti.

Kineska vlada brutalno ubija ljubimce dok su vlasnici u karantinu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

231 Shares
231 Shares
Share via
Copy link