Lifestyle Pozorište

Negujte dečije talente i kreativnost

Septembar ne znači samo početak škole, već i otvaranje zanimljivih dečijih programa i radionica. Najpopularnija vannastavna aktivnost je svakako sport, ali kao što je fizička aktivnost potrebna telu, tako je i razvoj kreativnosti važan za duh deteta. Luftika vam predstavlja neke od aktuelnih kreativnih radionica u Novom Sadu, a koje bi mališanima mogle biti korisne i zanimljive.

decak-muzika-rock-and-roll

Mala škola rock’n’roll-a

Kulturno sklonište je organizator ove jedinstvene muzičke školice. Mala škola rock’n’roll-a je odlična prilika za svu muzikalnu decu da nauče da sviraju gitaru, bubnjeve, klavijature, da nauče da pevaju ili budu DJ.

Dramski studio Teatrilo

Rođendaonica i pozorište “Teatrilo”, omogućila je svima, od 6 do 25 godina, da pohađaju dramski studio i upoznaju se sa osnovama glumačke umetnosti. Polaznici će, prema uzrastu, biti organizovani u tri grupe. Rezultati rada polaznika i pripremljene predstave biće prikazane na sceni ovog pozorišta. Teatrilo je ponosan na svoj dramski studio, jer je dosta njihovih polaznika nastavilo da se bavi glumom i upisalo akademiju.

Likovne radionice ateljea “Matisse”

Negovanje dečijih talenata ne mora biti isključivo roditeljski posao. Ukoliko je dete zainteresovano za likovnu umetnost ili crtanje, onda je likovna radionica ateljea “Matisse”, pravo mesto. Upis traje tokom cele godine, časovi se održavaju subotom, a u junu će biti upriličena i izložba najuspešnijih radova. Deca mogu birati između crtanja, slikanja, vajanja, modnog dizajna, dizajna nakita ili kostimografije.

devojcica-sah

Škola šaha

Dečiji kulturni centar organizuje mnogobrojne manifestacije, programe i radionice za najmlađe. Ovo je jedno od retkih mesta u gradu gde postoji školica šaha, izvanredne igre (misaonog sporta) koji ima višustruke pozitivne uticaje na razvoj inteligencije kod dece. Pored šaha, DKC organizovao je hor i muzičku radionicu za najmlađe. Upis je u toku.

Razvojne radionice za decu

Razvoj pravilnog govora, pažnje i koncentracije kao i razvoj potencijala shodno detetovim mogućnistima je zadatak stručnjaka u školi engleskog jezika Green village na Novom naselju. Radionice su namenjene deci uzrasta od 4 do 11 godina. Časovi se održavaju subotom.

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


23 Shares
Share via
Copy link