Lifestyle

Uz pomoć prirodnog leka ublažite simptome PMS-a

Predmenstrualni sindrom (PMS) pogađa žene širom sveta, i dok neke osećaju samo blagu nervozu, simptomi kod ozbiljnijih slučajeva mogu da ugroze svakodnevno normalno funkcionisanje.  Kamilica je prirodni lek za PMS uz koji će vam pomoći kod neprijatnih simptoma PMS-a, pokazuju istraživanja.

Ova biljka, od koje se pravi čaj nežnog ukusa, sadrži mnoge sastojke koji se bore protiv upala u organizmu i osećaja anksioznosti. Kamilica takođe blagotvorno deluje na varenje i sadrži antioksidante.

Stručnjaci savetuju dve do tri šolje čaja dnevno, ali navode i da kamilica u borbi protiv PMS-a zahteva određenu dozu upornosti.

Učesnice jedne studije čiji su rezultati objavljeni u žurnalu „Dodatne terapije u kliničkoj praksi“, prijavile su da su tokom prvih mesec dana konzumiranja kamilice uoči menstruacije osetile blago olakšanje simptoma PMS-a, ali su tokom drugog meseca zabeležile značajnije poboljšanje. One koje su pile dve do tri šolje kamilice dnevno imale su blaže simptome anksioznosti, nervoze, zaboravnosti, ali i naduvenosti, zatvora ili nesanice, od grupe učesnica koje su uzimale lekove.

Ukoliko baš ne volite čaj od kamilice, možete piti i bilo koji drugi blagi ili biljni čaj. Bitno je da prirodni lek za PMS ne sadrži kofein kako ne bi imao dodatno stimulativno dejstvo na vaš organizam.

Kako da tokom PMS-a ne postaneš čudovište!

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link