Film Srbija

Srpskoj glumici predviđali su svetlu budućnost, a ona je jednostavno nestala

mirjana jokovic

Krajem 80-ih i početkom 90-ih Mirjana Joković bila je na vrhu liste „liste želja“ srpskih reditelja. Harizmatična i talentovana glumica ostvarila je zapažene uloge u brojnim serijama i filmovima, među kojima su „Zaboravljeni“, „Stršljen“, „Mala“, „Bure baruta“, „Podzemlje“…

FDU upisala je sa samo 16 godina, kao student vanserijske klase, u kojoj su bili: Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić, Srđan Todorović, Darko Tomović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković i Dragan Petrović.

Mnogi su joj predviđali svetlu glumačku budućnost, a ona je u jednom trenutku jednostavno nestala.

Put ju je 1993. godine odveo u Los Anđeles, gde i danas živi. U grad svoje mladosti redovno navraća kako bi obišla porodicu i prijatelje.

mirjana-jokovic-getty-images
Foto: Getty images

‒ Često dolazim, nikada se nisam „otkinula“ od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno jer ja nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela. Stalno pričam i dosadna sam više, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde. Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma ‒ otkrila je u jednom od retkih intervjua koje je dala, a poznata je po tome što o privatnom životu nikada ne govori, pa se nigde ne mogu pronaći odgovori na pitanja da li je udata i ima li decu.

U Americi je igrala u brojnim pozorištima, stigla je i do Brodveja, a paralelno sa glumom, karijeru je gradila i u profesuri. Zaposlena je na Kalifornijskom fakultetu umetnosti.

‒ Nekad kad sam tamo, na kraju predstave pomislim: „Uh, kako bih volela da su ovo videli ljudi u Beogradu“. Nijednog trenutka nisam zaboravila odakle sam, niti imam neku zabunu tipa da želim da budem neko drugi ‒ izjavila je jednom prilikom.

Mirjana Joković ovih dana boravi na Crnogorskom primorju gde snima film „Živi i zdravi“, čija se premijera očekuje 2023. godine.

Izvor: Hello

84 Shares
Share via
Copy link