vera-dedovic-miljkovic
Magazin

Pamtimo je kao učiteljicu iz filma Lepa sela lepo gore, predviđali su joj blistavu karijeru, a umrla je na vrhuncu slave

Glumica Vera Dedović Miljković prvi put se pojavila u filmu „Lepa sela lepo gore“, a sudbina joj je bila tragična. Ona je u ovom filmu glumila učiteljicu, za koju se svi dogovaraju ko će je ubiti jer misle da nosi eksploziv i koja ulazi u skrovište potpuno krvava, piše Kurir.

Veri su predviđali uspešnu karijeru, a glumila je i u ostvarenjima „Raj“, „Ljubav, ženidba i udadba“, „Želja zvana tramvaj“, kao i serijama „Gore dole“ i „Srećni ljudi“.

Kada je bila na vrhuncu slave, glumicu je zadesila teška sudbina. Ona je obolela od raka, a posle kratke borbe je i preminula 19. decembra 2000. godine u svojoj 31. godini. Vera je iza sebe ostavila ćerkicu Mašu i neutešnog supruga Borisa.

Zbog njene smrti plakala je cela Jugoslavija, a za sobom je ostavila bebu staru samo 45 dana

View this post on Instagram

, Vera Dedović, Dragan Vujić “Vujke” and Ružica Sokić (Bata’s classmate) (seated); Jelena Mila (Jelena Ivanišević), Ljubica Ković, Tatjana Lukjanova and Branka Pujić (standing) in Aleksandar Aca Djordjević’ TV film “The Wedding March” (“Svadbeni marš”) (1995). 🇷🇸”У породици пуковника Митровића најмлађа ћерка објављује да је трудна и да жели да се уда за младог асистента. Нико и не слути да ће то венчање покренути ланац догађаја који ће довести до парадоксалне ситуације.” #svadbenimars #aleksandaracadjordjevic #brankapujic #brankapujić #veradedovic #draganvujic #draganvujicvujke #ruzicasokic #jelenamila #jelenaivanisevic #ljubicakovic #tatjanalukjanova #radiotelevizijasrbije #radiotelevizijabeograd #rts #rtb

A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku