Magazin Srbija

Mali o 100 evra: Neće biti zloupotreba, sate sam proveo na sistemu za bezbednost podataka

SIniša Mali ekonomske mere
Foto: Vlada Srbije / Insajder

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da građani ne treba da brinu o zloupotrebi podataka jer je on proveo sate na izradi sistema za bezbednost podataka.

– Podaci građana će biti apsolutno zaštićeni, nemamo nikakvu bojazan za mogućnost zloupotrebe tih podataka. Kada isplatimo tih 100 evra taj registar se briše. Proveo sam sate da se napravi sistem za bezbednost i nećemo imati problem sa upotrebom podataka – naveo je Mali u Vladi Srbije.

Novost u odnosu na dosadašnje informacije o prijavi za obećanih 100 evra svakom punoletnom građanu Srbije je i to da prilikom prijave nije neophodno davati ime i prezime.

Pri prijavi, kaže Mali, građani će davati sledeće podatke: broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun. Posebno je napomenuo da se neće davati ime i prezime.

– Veoma jednostavno, za minut, svako će imati priliku da se prijavi – kazao je Mali.

Punoletni državljani će od 15. maja do 5. juna moći da se prijave za isplatu novčane pomoći i to isključivo na sledeći način: elektronskim putem, tačnije preko portala Uprave za trezor, ili na broj telefona koji tek treba da bude objavljen.

Nakon što se prijave, nadležne institucije će sve obavljati za njih, uključujući i otvaranje namenskog računa.

– Penzioneri i korisnici novčane socijalne pomoći će biti automatski prijavljeni za isplatu novčane pomoći, koja će za njih početi 15. maja – objasnio je Mali.

– Na ovaj način, mi ćemo taj novac vratiti u privredne tokove, podstaći potrošnju, a vama dragi građani, obezbediti da sebi priuštite nešto što možda inače ne biste mogli – rekao je Mali.

Izvor: 021.rs

Pozovi Malog radi poniženja

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sreca je sto preko JMBG-a nije moguce utvrditi bas nista o osobi.Sate si ti proveo u skoli ministre,a trebalo je godine!!!!!

PARTNERI SAJTA


460 Shares
460 Shares
Share via
Copy link