Magazin Srbija

Uhapšen Miloš Hrkman, jedan od “vojnika” Velje Nevolje

milos-hrkman

MUP Srbije saopštio je kako je u jučerašnjoj policijskoja akciji pretresao 11 lokacija, zaplenio nedozvoljene predmete i uhapsili M.H. i V.H., a u pitanju su braća Hrkman. Jedan od njih Miloš Hrkman je poznat kao Belivukov vojnik i navijač Partizana od ranije poznat policiji, kao i javnosti po učestvovanju u velikim navijačkim neredima.

Naime, u pitanju su uhapšena braća, Vukašin i Miloš Hrkman, a Miloš je poznat kao pripadnik navijačke grupe South Guard, jedne od navijačkih grupa Partizana, ali i kao neko čije ime se vezivalo ranije uz grupu Alkatraz.

Miloš Hrkman je hapšen i zbog demoliranja kluba Komitet 2018.

Napad u klubu „Komitet“ u Beton hali dogodio se 6. oktobra 2018. godine, kada je grupa od oko 30 huligana upala naoružana pištoljima, drvenim i metalnim palicama, sa kapuljačama na glavi i maskirani fantomkama u klub.

Naoružani huligani tom prilikom pretukli su radnike obezbeđenja na ulazu u klub, a zatim upali unutra i počeli palicama da lome inventar kluba tom prilikom udarajući sve goste koji su im „dopali šaka“, uključujući i žene.

Suđenje za ove nerede u Beton hali se odložilo već niz puta do sad, te je neizvesno kada bi mogao sudski epilog da se dobije.

Za demoliranje “Komiteta” sa Hrkmanom su optuženi Predrag Košprdić, Marko Čičković, Stefan Bjelivuk, Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, Marko Milosavljević i Mladen Vučetić, kao i Milan Jezdimirović, Inel Čantrić i Boris Karapandžić kome se sudi i kao članu kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Poznato je da su navijači Partizana najviše delali kao obezbeđenje u poznatim beogradskim klubovima, a često i upravo na taj način upadali u konflikte.

Prema ranijim nezvaničnim saznanjima medija, Hrkman je obezbeđivao “Gotik”, a družio se sa poznatim navijačima, koji su bili pod vođstvom Velje Nevolje. See less

Učestvovao u neredima na lokalnim izborima u Prnjavoru

Demoliranje kluba nisu bili jedini neredi čiji je akter bio uhapšeni Hrkman. On je učestvovao i u neredima na lokalnim izborima u Prnjavoru u Republici Srpskoj.

Tada je 11 muškaraca, okarakterisanih kao navijači, doputovalo iz Beograda u Prnjavor kako bi izazavali nerede na lokalnim izborima. Posle tuče ispred hotela u kojem su boravili su proterani iz Republike Srpske. Ipak, zajednička spona oba nereda je upravo Aleksandar Vidojević, koji je poznat javnosti kao neko ko je boravio u Banjaluci, gde je prema izvesnim tvrdnjama bio u društvu Danila Vučića.

Spinovanje naše nasušno: Velja Nevolja i Aca Nevoljeni

Izvor: Nova, Blic

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
185 Shares
185 Shares
Share via
Copy link