Magazin

Mićko Ljubičić Balaševiću: Ovih dana se tuga tako rimuje sa Juga. Hvala ti, Pesniče. I laka ti noć.

Koliko nas je Đorđe Balašević ujedinjavao samo u dobru svedoči i to koliko nas je sve ujedinio u dubokoj emociji beskrajnog nedostajanja koja lebdi nad čitavom bivšom Jugoslavijom od prve vesti o njegovoj smrti. Na svoj način se na Tviteru od novosadskog kantautora oprostio i Mićko Ljubičić u svojoj „Pričici za laku noć“.

„Ako se neko još uvek pita šta nam je to Đole uradio… Pa eto, kao što je godinama tim svojim ispričanim pesmama i otpevanim pričama nalazio prečice do naših najdubljih emocija, tako je i ovom svojom fizičkom odsutnošću uspeo da nas, kao čarobnim štapićem, dodirne jednom završnom emocijom – dubokim nedostajanjem – napisao je humorista Dragoljub Mićko Ljubičić u oproštaju od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića.

I kad bi se sad neko baš potrudio da sabere sva ta naša pojedinačna sećanja i osećanja koja lebde ovim prostorima otkad njega više nema među nama (iako je prisutniji nego ikad), videlo bi se koliko za jednim Pesnikom iskreno žali čitava jedna zemlja koja više ne postoji, osim u njegovom opusu – istakao je Ljubičić na Tviteru i dodao:

I eto zašto se ovih dana tuga tako rimuje sa – Juga. Hvala ti, Pesniče. I laka ti noć.“ – zaključio je.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je prošlog petka u 67. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od posledica koronavirusa, piše Direktno.

Sahranjen je dva dana kasnije, a danima su građani širom bivše Jugoslavije izlazili na ulice, palili sveće, ostavljali cveće i pevali pesme legendarnog kantautora.

Najlepši citati Đorđa Balaševića: Nijedna žena nije toliko jeftina da se proda za šaku laži

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

351 Shares
351 Shares
Share via
Copy link