Koronavirus Svet

Zaboravljene i prevarene: Medicinske sestre protestvovale u kesama za smeće (VIDEO)

Medicinske sestre u Torinu, pokrivene plastičnim kesama koje se koriste za odlaganje medicinskog otpada, protestovale su na glavnom gradskom trgu, podsećajući simbolično na 40 svojih kolega žrtava Covida-19 i izražavajući nezadovoljstvo zbog toga što vlada nije održala obećanje da će ih nagraditi vanrednom jednokratnom sumom ili povećanjem plate, piše Tanjug.

U najnovijoj odluci vlade za pomoć onima koji su pretrpeli gubitke zbog epidemije virusa korona, na kraju je izostavljena najavljivana nagrada od hiljadu evra medicinskom osoblju koje je bilo u prvim redovima borbe protiv epidemije.

Medicinsko osoblje koje je protestovalo u Torinu podsetilo je građane da su zaboravili one koje su na vrhuncu epidemije proglašavali herojima.

– Zaboravili ste one koji ste poslali da se bore protiv zaraze bez odgovarajuće zaštite, u toku dva meseca na vrhunca zaraze bilo nam je zabranjeno da uzimamo bolovanje, godišnji odmor, niste nas zaštitili, a sada nam niste dali obećano povećanje plata – rekao je sekretar Udruženja medicinskih sestara Frančesko Kopolela, a prenosi torinska “La Stampa”.

Prosečno medicinska sestra ili tehničar zarađuju u Italiji 1.500 evra mesečno.

Medicinski brat otkrio prave razloge za okretanje leđa premijerki Belgije (VIDEO)

103 Shares
103 Shares
Share via
Copy link