Magazin

Medicinski brat otkrio prave razloge za okretanje leđa premijerki Belgije (VIDEO)

Svet je nedavno obišao video na kojem se vide medicinski radnici u Belgiji koji okrenuti leđima dočekuju premijerku Sofi Vilms u jednoj bolnici u Briselu.

Sada je otkriven i pravi razlog za taj vid bojkota.

Medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici iz Belgiji štrajkovali su godinu dana pre nego što su krenuli u borbu protiv virusa korona.

Pošto njihovi zahtevi nisu ispunjeni, svoju šansu su iskoristili prilikom posete premijerke Sofi Vilms bolnici.

Video na kom se vidi kako oni okreću leđa premijerki koja se nalazi u koloni automobila obišao je svet. Ona je pre nekoliko dana posetila bolnicu „Sent Pjer“ u Briselu.

„Russia today“ objavio je intervju sa Nikolasom Hojuksom, medicinskim bratom koji je učestvovao u protestu. On je objasnio razloge za nezadovoljstvo.

– Političari su rekli da su čuli i da će učiniti nešto, i postoji budžet ostavljen sa strane a nas, ali on nikada nije iskorišćen – rekao je on, govoreći o nedostatku osoblja, povećanju obima posla…

On kaže da su radnici usvojili moto „ćuti i radi svoj posao“ kada je buknula epidemija virusa korona. Međutim, kada u se proširile glasine da će doći Vilms, iskoristili su priliku.

– Ceo zdravstveni sistem bi trebalo da bude bolje finansiran kako bismo mi mogli da radimo bolje, posebno u javnom sektoru, tako da svi mogu da dobiju jednak tretman – dodao je on.

Naglašava da je bolnica „Sent Pjer“ jedna od najspecijalizovanijih u zemlji i da je imala dovoljno opreme kada se dogodila korona. Ipak, nisu sve bolnice te sreće.

Kada je reč o načinu na koji je Belgija odgovorila na pandemiju, navodi da je u većem delu on bio dobar, ali da postoji problem kada je reč o stopi smrtnosti.

– Mislim da je Belgija bila možda previše iskrena u davanju brojki. Ljudi u staračkim domovima su svi smatrani pozitivnima, čak i ako nisu bili testirani – naveo je on, prenosi Telegraf.rs.

U ovoj zemlji sa 11,5 miliona stanovnika zaraženo je preko 55.000 ljudi, a umrlo je više od 9.000.

 

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link