Srbija Vesti

Marinika: Postoje svedoci i fotografije podvođenja u Jagodini, ako je laž Đilas i ja ćemo odgovarati

marinika N1
Printscreen

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić tvrdi da je istina sve ono što je javnosti prezentovala pre nekoliko dana o podvođenju i pedofiliji u Jagodini, te da će ukoliko se dokaže da je čitava priča laž odgovarati ona i predsednik njene stranke Dragan Đilas.

Tepić navodi da postoji više ljudi, u zemlji i inostrastvu, koji mogu da svedoče protiv Dragana Markovića Palme, ali napominje da su istovremeno te osobe u strahu od odmazde političkog moćnika.

Ona je gostovala u jutarnjem programu na N1 i tom prilikom je rekla da ne bi rizikovala sa jednim iskazom samo jednog svedoka, te da ne sumnja u celu priču oko podvođenja.

– Naravno da imam više svedoka. Puno je svedoka, i to ne samo sada nego svih ovih godina. Cela ta priča oko gazdinskog odnosa u Jagodini je upravo kreirala atmosferu da se svi osete kao deo porodice i da je mnogo teže da neko izađe i kaže da je Palma nešto uradio. To privatno zaduživanje grada da vodite studente i učenike na ekskurzije, jednostavno je anesteziralo građane i napravilo zadršku kod građana da kažu da ovo nije u u redu – izjavila je Marinika.

Potpredsednica SSP rekla je da imaju snimljenog svedoka koji može da kaže kako izgleda razgovor za posao u Jagodini

– Ja sve što sam rekla, ja sam citirala. Veliki broj građana mi se stalno obraća. Meni su se obraćale i žrtve koje su sada u inostranstvu, a njima je malo i lakše jer nemaju toliki strah kao neko ko mi se obraća iz Jagodine. Meni je strašno je da je Dragan Marković Palma pokušao u Skupštini da diskredituje svedoka, što je prosto neverovatno. Ako treba ja ću da odgovaram i Dragan Đilas ako treba, ukoliko je ovo laž. A istina je.

Postoje svedoci, fotografije, sve. A Dragan Marković se krije iza ženskih suknji i vrši uticaj na svedoke. On je juče u najvišem zakonodavnom telu vršio sudski proces protiv svedoka čime vrši uticaj na sve one koji žele da kažu nešto – istakla je Tepić.

Ona je dodala da je očekivala od tužiteljke Dolovac da reaguje, makar samo zato što je žena, a ne samo zbog odgovorne funkcije koju navodno obavlja.

– Očekivala sam da će da će kaže javite se slobodno, ovo je vaša država, hajde da pomognemo istragu. Nestala je Zagorka, izgleda da ću ponovo morati da je tražim – kazala je Tepić.

– Slušajući sve svedoke i ljude koji su to videli, jasno je da je ta mreža veoma raširena i da ima osnova za Tužilaštvo za organizovani kriminal – dodala je.

Tepić je pročitala delove izkaza svedoka koji je prisustovao pomenutim podvođenjima, čak i na putovanjima po Grčkoj.

– Šema je uvek ista. Proslava nečega, uz estradne zvezde poput Cece, Lukasa, Đanija jer su oni mamac za studente i mlađe ljude. Nakon toga, oko ponoći, na scenu stupaju animir dame. One putuju sa tom delegacijom, neke su iz Jagodine, a među njima neke rade i u javnim preduzećima.

Ima ih i iz okolnih sela, a njima koordinišu Palmine sekretarice. One ih zovu, određuju koja gde i kome ide. Među najredovnijim gostima je Palmin gradonačelnik Ratko Stevanović. Mesta u samoj u Jagodini u koju dolaze ovi ljudi ima puno – izjava je svedoka koji je podvukao da je reč o školskom primeru elitne prostitucije, a koju je pročitala Marinika Tepić.

Ona je dodala da još uvek nije kontaktirana iz Tužilaštva.

Jurić: Postoje svedoci podvođenja u Jagodini, Palma: Laž! Marinika će u zatvor

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
4K Shares
4K Shares
Share via
Copy link