Magazin Srbija

Ovu sramotu nismo videli u prenosu, Palma mučki pokušao da saplete Jovanovića (VIDEO)

Palma sapliće jovanovića
Foto: Screenshot / Facebook / Eko straža

Jučerašnje zasedanje Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji bilo je jezivo za gledati i slušati, pravi politički rijaliti u živom prenosu koji je, kako to i u pravom rijalitiju biva, pretio da u jednom trenutku preraste i u fizički sukob.

Sve je nekako podsetilo na scene iz 90-ih godina, ovoga puta nije bilo polivanja vodom, šamaranja i vađenja oružja, ali kamere u živom prenosu nisu uspele da zabeleže jedan sramotan i podmukao detalj, koji podseća na ponašanje lošeg đaka u osnovnoj školi.

Naime, u opštoj gunguli, u trenutku kada je predsednik Novog DSS-a, Miloš Jovanović, u žaru rasprave pokušao da priđe bliže predstavnicima vlasti, opazio ga je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, koji je ispružio nogu i pokušao da ga mučki saplete.

U svojoj nameri, srećom, nije uspeo, ali ovakav potez pokazuje pravu sliku i priliku najvišeg državnog zakonadavnog tela, kojeg su predstavnici vlasti godinama u nazad potpuno obesmislili jednoumljem, bahatošću i primitimitivizmom.

Možda je je najadekvatniju sliku srpskog parlamenta prikazao novosadski muzičar Darko Radovac, kroz prigodnu muzičku podlogu, uz kombinaciju klipova iz “Zadruge” i isečke govora predsednika Vučića, u kojima u dobro poznatom maniru optužuje predstavnike opozicije za situaciju na Kosovu i Metohiji.

Naravno, tu su i scene opšte gungule i šopanja poslanika, koji podsećaju na šutku ili moš pit na nekom metal ili hardkor koncertu – a duhovit naslov ove numere najbolje opisuje stanje svesti svakog normalnog građanina ovakvim političkim rijalitijem, gde mu dođe da promeni kanal i zaurla – ne mogu više!

Međutim, izgleda da se daljinski pokvario, a da isti program mazohistički iznova gledamo već skoro tri decenije. Čak se ni akteri nisu puno promenili.

Žučna rasprava i koškanje na sednici Skupštine o Kosovu: „Izdaja, izdaja“, „Ne damo Kosovo“ (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link