Magazin

Marinika Tepić: Osećam malaksalost, ne očekujem da me Vučić poseti

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pre dan i po stupila je u štrajk glađu zbog izbornih neregularnosti.

Tepić za N1 kaže da se za sada oseća stabilno, iako je počela da oseća malaksalost.

Ona ne očekuje da je u zgradi Skupštine Srbije u Kralja Milana poseti predsednik Aleksandar Vučić, ističući da je “on stoji iza izbornog inženjeringa i svih neregularnosti koje su se dešavale”.

Upitana kakav efekat misli da će postići štrajkom glađu, Tepić kaže da su tražili da ih RTS uključi u Dnevnik 2, a da je umesto toga javi servis samo izveštavao sa protesta ispred RIK-a.

Dodala je da građani, međutim, neće saznati da je izborni inženjering pripreman barem godinu dana, kao i da je u tome učestvovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

– Ovo je odlučna inicijativa da bi se priznalo ono što svi znaju da se dogodilo, a to je epska krađa Vučića i SNS kojoj je ceo svet svedočio, na očigled građana. Ovo je toliko bahato bilo i tolikih razmera i mi ne smemo da pustimo da se legalizuje ovo nasilje. Ovo je još jedan način da se skrene pažnja građana i međunarodne zajednice – kazala je Tepić.

Upitana da li očekuje da je neko iz vlasti poseti, kao što je nekadašnji predsednik Boris Tadić posetio Tomislava Nikolića kada je štrajkovao glađu i žeđu u Narodnoj skupštini, Tepić kaže da ako se pod vlašću misli na Vučića njegovu posetu ne očekuje.

„Srbija protiv nasilja“ zove Beograđane na proteste zbog krađe izbora, okupljanje danas u 18h

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link