Magazin Srbija

Palma dobio orden u Grčkoj, dobija i glavnu ulicu u Paraliji

palma-1
Foto: Jedinstvena Srbija/Ivica Marković

Kancelarija Jedinstvene Srbije je počela sa radom svoju osmu sezonu u jednom od najpoznatijih grčkih letovališta, Paraliji.

Priređena je svečana večera za delegaciju iz Srbije koja broji 700 članova, na čijem čelu je Dragan Marković Palma, kojem je gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Kuokodimos uručio Orden Zvezda grada Katerini.

– Za sve što ste učinili za razvoj grčko – srpskih odnosa na bratskom, ekonomskom, političkom i turističkom planu, ja Vam u ime grada Katerini uručujem Orden Zvezda grada Katerini. Mi smo doneli odluku i da od septembra ove godine glavna ulica u Paraliji ponese Vaše ime – rekao je Kuokodimos.

Marković je i počasni građanin Katerini i počasni konzul Grčke u Srbiji.

U delegaciji su se našli i sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Sredstva za boravak delegacije i svečane večere obezbeđena su od donatora a najveći donator je Jedinstvena Srbija od novca koje je dobila kao parlamentarna stranka s osam poslanika u Skupštini Srbije, saopštio je Grad Jagodina.

– Ja se zahvaljujem Srpskoj pravoslavnoj crkvi našem patrijarhu Porifiriju, koji je uvek zajedno sa narodom i šta god da se dešava u svetu poruke patrijarha Porfirija nam mnogo znače i znači nam to što nas ne deli na jedne, druge ili treće.

Ja sam o poseti ove srpske delegacije Paraliji obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koga uvek informišem gde idemo, šta radimo i koje su naše poruke. Predsednik mi je poručio “Živ bio, srećno bilo”.

Izvor: Danas /beogradski mediji

Palma proslavio stranačku slavu uz posebnu želju: Pomozi Bože da Daćić bude premijer (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

205 Shares
205 Shares
Share via
Copy link