Novi Sad Vesti

U Novom Sadu osvanuo kukasti krst na zgradi člana REM-a

kukasti-krst
Foto: Privatna arhiva

U Novom Sadu, na fasadi zgrade u kojoj živi Milorad Vukašinović član Saveta Regulatornog saveta za elektronske medije jutros je osvanuo grafit sa kukastim krstom uz znak jednakosti sa REM. Slučaj je prijavljen policiji.

To je potvrdila predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.

Vukašinović kaže da je ovo logična posledica kampanje „koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima“.

„Rade to s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozvola nego i protiv članova Saveta REM-a koji su svoj posao obavili su skladu sa zakonom i pravilima struke. Ispisivanje poruka sa nacističkim simbolima jasan je pokazatelj da oni koji to rade i sami imaju nacističku svest“, rekao je Vukašinović za Novosti, prenosi 021.rs,

On je dodao i da je pre dva dana na ulici u Novom Sadu istim povodom doživeo provokaciju od strane nepoznatog čoveka.

Vučević: Nacističkim simbolima nije mesto u Srbiji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević navodi da „najoštrije osuđuje ispisivanje grafita mržnje koji predstavlja pretnju i pokušaj zastrašivanja jednog od članova REM–a, Milorada Vukašinovića“.

– Nacističkim simbolima nije mesto u slobodarskoj Srbiji, a grad Novi Sad će se, kako sam više puta poručio, svim silama boriti protiv širenja mržnje, nacionalne i verske netrpeljivosti i svih oblika nasilja. Očekujem od nadležnih državnih organa da pisce grafita što pre identifikuju i procesuiraju, kao i da preduzmu sve aktivnosti u preventivnom smislu kako bi zaštitili uglednog novosadskog novinara. Ponavljam, Novi Sad je grad koji se ponosi svojom multikulturalnošću i solidarnošću i uvek će odlučno brani nulti stepen tolerancije prema svakom vidu nasilja – istakao je Vučević.

Podsetimo, REM je nedavno dodelio dozvole za nacionalne TV frekvencije istim televizijama koje su ih i ranije imale – Pink, Hepi, B92 i Prva.

Izvor: 021.rs

Gradonačelnik Novog Sada: Nikad neću razumeti Srbe koji letuju u Dalmaciji, Istri, na ostrvima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link