Magazin Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada: Nikad neću razumeti Srbe koji letuju u Dalmaciji, Istri, na ostrvima

vucevic-3
Foto: Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je vojvođanska prestonica primila najveći broj izbeglica 90-ih godina i da je to razlog što se u ovom gradu organizuje skup povodom godišnjice “Oluje”.

– Prema nekim procenama, više od 100.000 Srba došlo je tu iz Hrvatske, Bosne i Hecegovine i zato je doneta odluka da se ovo stradanje ovde obeleži, u centru grada – rekao je Vučević za TV Pink.

On je naveo da je po prvi put obeležavanje u samom centru jednog grada, a da je obično to bilo u prigradskim naseljima, ili ispred manastira, na prostorima koji su bili karakteristični za prihvat kolona izbeglica, Krajišnika.

Vučević je kazao da je predsednik države “kao buldožer gurao da se obeležavaju sudbinski datumi za naš narod, pobede i tuge”.

Naglasio je da “nikad neće razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na ostrvima, na odmoru”, dodajući da nikog ne osuđuje, uz reči, “neka letuju gde god hoće, baš me briga”.

– Ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj, jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili proteravši Srbe. Jedino da gnjurate ceo dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi – rekao je Vučević, prenosi 021.rs.

Podgrevanje nacionalističkih tenzija i potezanje zapaljivog rečnika za Vučevića nije strano. Dapače, to je njegova specijalnost a poređenja radi takva izjava bi imala isto značenje i efekat kao kad bi hrvatski političar rekao: Srbi, slobodno dođite na letovanje, ali vratićete se na traktorima (ako budete imali sreće).

Naravno da Oluja treba da se obeleži, ali blago rečeno, skandalozna i sasvim neprimerena izjava gradonačelnika drugog po veličini grada u Srbiji.

Tako je Vučević veliki Srbin, a ostali koji vole svoje komšije i jako se lepo druže sa njima zbog ovakvih izjava političara koje odjeknu u susednoj Hrvatskoj potencijalno mogu da se susretnu sa gnevom tamošnjih građana i svoje automobile srpskih tablica pronađu izgrebane, što se i događalo.

Sve to treba da zahvalimo Vučićima, Vulinima, Vučevićima i ostalim velikim facama dok ne postanu prošlost – a do tada, ne treba da nasedamo na malograđanske izjave najviših državnih zvaničnika. Paradoksalno i tužno, ali istinito.

Izvor: 021.rs

Boli gradonačelniče Vučeviću, teško je toliku mržnju trpeti u gradu u kojem si rođen

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • To neka poruci svojim bliskim prijateljima i kumovima Balasevicima koji su kupili vilu na hr Jadranu i koji govore “iskrivljenim maternjim” jezikom. Dvolicni covek.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
703 Shares
703 Shares
Share via
Copy link