Lifestyle

Koji su fermentisani sastojci u kozmetici

ne lica kod kozmetičara

Često se postavlja pitanje kako negovati kožu u današnje vreme, kada je na tržištu sve veći broj proizvođača kozmetičkih proizvoda, koji iznova stvaraju sve veći broj preparata? Da li treba slepo verovati industriji ili ipak pronaći svoj način za negu kože? 

Loši sastojci u kozmetici veoma su dominantni, a neki među njima su paraben, silikon, veštačke boje i miris. Posledice ovakvih preparata su vidljive tek nakon nekoliko godina, jer štetni sastojci preko krvotoka prolaze celim telom. Stoga, pre kupovine preparata, treba pažljivo utvrditi koji su loši sastojci u kozmetici, da biste izabrali one koji su najbolji kozmetički preparati.

Korejska kozmetika „Skin Temple“ je na naše prostore dovela tradiciju Istoka, te tako nam omogućila najkvalitetnije preparate za negu tela, koji blagotvorno deluju po organizam. Oni sadrže sastojke, kao što su centele asitaca ili gotu kola koji potiču iz ajvurdijske bilje, a koji su poznati po svojoj delotvornosti i pozitivnom uticaju na mentalno zdravlje i izgled kože.

Prirodna kozmetika je najbolji saveznik u negi tela

Poslednjih godina, prirodna kozmetika na našim prostorima dobija sve veću pažnju kako ženske, tako i muške populacije. Sve je manje poverenja u industriju kozmetike, te se ljudi više okreću biljnim preparatima, pravim saveznicima u negi svog tela. Ovakve proizvode, blagotvorne po kožu i organizam, iznedrila je korejska kozmetika, stara hiljadama godina, te ni ne čudi činjenica da ona iz dana u dan postaje popularnija u svetu. Pripadnice lepšeg pola je svrstavaju u kategoriju najbolje kozmetike za telo, jer nema štetnih efekata i pritom neguje kožu na pravi način.  

Vratite se prirodnoj kozmetici

Među ljudima je zastupljen stereotip da je kozmetika, koja se reklamira, veoma skupa. Ali praktični primeri su pokazali da ovo ne mora biti slučaj. Za veći broj skupljih preparata, karakteristično je da sastojak, koji je utisnut na njihovoj ambalaži, te tako istaknut kao najdelotvorniji, zapravo je najmanje sadržan u proizvodu. Iz tog razloga je uvek dobro da se infomišete o preparatu, pre nego što se odlučite na njegovu kupovinu, da ne biste podlegli marketinškim trikovima industrije kozmetike.

Prirodna kozmetika je bez parabena

Parabeni su veoma štetni po čovekov organizam, jer se ne razgrađuju, već talože oko kostiju i srca, te su uzročnik mnogih bolesti i raznih vrsta kancera. Primetićete da je ovaj sastojak utisnut na ambalaži mnogih kozmetičkih preparata. Iako se koristi da bi sprečio razmnožavanje bakterija, problem je u tome što istovremeno menja gene i pospešuje rast ćelija tumora. 

Iz tog razloga bi trebalo da izbegavate proizvode koji ga sadrže, i da vaš izbor bude prirodna kozmetika, koja povoljno deluje po vašu kožu i telo, bez rizika po vaše zdravlje. Jedan među takvim proizvodima jeste toner set, koji za kratko vreme licu vraća svežinu i obezbeđuje joj hidriranost, jer sadrži 91,3 % korena astragalusa. 

raznovrsna šminka na stolu

Korejska kozmetika ne sadrži naftne derivate

U okviru industrije kozmetike postoji više vrsta naftnih derivata, koji mogu dovesti do neplodnosti, dijabetesa ili stvoriti veći rizik za oboljenje od raka. Jedan od prvih negativnih efekata jesu osipi i alergijske reakcije. Nasuprot takvoj kozmetici, nalazi se korejska, koja deluje sasvim suprotno – potpuno je bezbedna po čovekovu kožu i zdravlje, jer najvećim delom sadrži lekovite biljke.

Prirodni sastojci, kao što su kakao prah i ovas, veoma su delotvorni u negi kože, budući da kontrolišu sebum i otklanjaju mrtve ćelije. Jedan takav preparat zasnovan na pomenutim sastojcima jeste prirodni sapun napravljen na bazi 8 ulja, koji takođe sadrži med i propolis i pokazao se vrhunskim rešenjem u uklanjaju bubuljica i hidriranju kože.  

Najkvalitetnija kozmetika za telo ne sadrži silikone

Najveća koncentracija silikona sadržana je u preparatima za negu kose, dok je u proizvodima za negu tela manje dostupna. Bez obzira na to što ne dopiru do dubinskih slojeva kože, silikoni deluju negativno jer sprečavaju gubitak vode, dok istovremeno zadržavaju sebum i druge štetne materije na površini. 

Kosa, oprana šamponom koji sadrži silikon, neće imati volumen nakon sušenja, a moguće je da nastanu i iritacije na koži. Zato na tržištu postoji korejska kozmetika, koja vam pruža potpunu negu tela i kože, a bezbedna je čak i po bebe, te je kupka sa ekstraktom fang fenga prilagođena za celu porodicu. Omekšava kožu, hidrira je i čini kožu glatkom.

Mateja Panović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link