Lifestyle Poznati

5 tajni lepote poznatih dama posle kojih će svaka žena izgledati kao diva

Svaka žena teži tome da izgleda što bolje. Ovo se manifestuje kako opsesijom modom, tako i informisanjem o industriji lepote. Do željenog izgleda dolazimo na različite načine, šminkom, kozmetikom, ali i kozmetičkim procedurama. 

Mladalački izgled je na visokoj ceni kada su u pitanju trendovi u lepoti, pa se u različitim krajevima sveta pribegava različitim načinima da se koža očuva u svom mladalačkom sjaju – od godži bobica, do najsavremenijih kozmetičkih procedura. Poznate dame, koje su uvek pod lupom javnosti i svetlima reflektora, posebno moraju da rade na svojoj lepoti. 

U rukama pouzdanih kozmetičara, rezultati njihovog rada na lepoti su najčešće odlični i svi im ponekad zavidimo i želimo da izgledamo poput njih. Otkrivamo vam nekoliko tajni lepote kojima pribegavaju poznate ličnosti.

Promenite svrhu svoje kreme

Skupocena krema ponekad nije jedini odgovor na pitanje o perfektnoj koži poznatih ličnosti. Njihovi kozmetičari često pribegavaju neuobičajenim trikovima, koji pokazuju veliku učinkovitost. Kozmetičarka pevačice Bijonse tvrdi da kremu za područje oko očiju nanosi na celo pevačicino lice. Ove kreme su namenjene delikatnijoj koži i samim tim manje agresivno deluju na kožu našeg lica, tonirajući je pritom. 

Ista kozmetičarka sugeriše korišćenje kreme za lice u svrhu losiona za telo – budući da kreme za lice temeljnije deluju na kožu od prosečnog losiona za telo i češće sadrže podmlađujuće sastojke. Ovako na vrlo jeftin i jednostavan način možete priuštiti celoj svojoj koži vrhunsku negu.

Namirnice bogate nutrijentima

Izbegavanje belog brašna, kafe i šećera poslovično su pravilo koga se pridržavaju sve žene koje brinu o svojoj koži. Osim praćenja bazičnih pravila u ishrani i uravnoteženog unosa nutrijenata, mnoge poznate dame koriste i tajne sastojke poput godži bobica kojima su još od drevnih vremena dalekoistočne zemlje pripisivale moć da vas očuvaju mladoilikima, pa čak i učine dugovečnijim. 

Kozmetičari poznatih ličnosti kunu se i u kelj – namirnicu toliko jeftinu i pristupačnu, a bogatu vitaminom K koji pomaže obnavljanje ćelija. 

Pevačica Lady Gaga

Kozmetičke procedure koje neće štetiti koži

Sa razvojem industrije lepote, razvijaju se i sve manje agresivne a sve učinkovitije kozmetičke procedure koje veoma brzo i efikasno deluju na kožu lica. Jedna od popularnijih procedura je mezoterapija. Poznate dame u poslednje vreme sve češće biraju i podmlađivanje lica PRP plazmom

Ovaj tretman ne samo da umanjuje vidljivost finih linija i bora na licu već i umanjuje ožiljke od akni, nesavršenosti na koži, ali i zateže opuštenu kožu, koja je proizvod starenja, smanjenja elastičnosti i dehidracije. Popularnost ovog tretmana je velika i zbog činjenice da je on u potpunosti prirodan. 

Fizička aktivnost igra važnu ulogu

Zvezde koje mnogi povezuju primarno sa njihovom neverovatnom lepotom, poput Monike Beluči, ističu da za svoj savršen izgled i u kasnijim godinama mogu da zahvale tome što nikada nisu posustali od fizičkih aktivnosti. Redovan trening osnova je lepog izgleda. Jedna od Monikinih tajni je i plivanje, koje praktikuje bar četiri puta nedeljno i to po 45 minuta, u kombinaciji sa drugim aktivnostima.

Prirodni preparati su uvek bolja opcija

Poznate ličnosti opsednute su zdravom ishranom i unosom voća i povrća, a osim toga, u poslednjih nekoliko godina se kada je u pitanju kozmetika, svi okreću ka prirodnim proizvodima. Kreme i preparati od prirodnih ulja poput kokosovog, šea putera, ulja semena maline i slačice i sličnih i izbegavanje hemikalija u ovom segmentu života jedna su od tajni poznatih dama.

Ono u čemu su poznate tame u prednosti u odnosu na nas jesu njihovi kozmetičari, kojima je posao da u lepotu svojih klijentkinja ulože svu svoju informisanost i znanja. Ipak, i ovu prednost lako možemo postići svakodnevnim informisanjem o trendovima u industriji lepote, ali i radu na sebi kada je u pitanju fizička aktivnost i zdrava ishrana. 

Na kraju, jedan od najvažnijih aspekata lepote je i svest o proizvodima koje koristimo. Zbog toga, budite izbirljivi, čitajte sastave kozmetike koju kupujete, a kada se podvrgavate tretmanima, prepustite to najpouzdanijim profesionalcima.

Mateja Panović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link