Magazin Srbija

Iskrena ispovest Emine Jahović: Otpuštala sam radnike ako me popreko pogledaju, sada se borim za sve žene

Emina-Jahovic
Foto: Haberi Paylaş

Proslavljena pevačica, uspešna poslovna žena i majka dva sina, Emina Jahović tačku na svoj brak sa turskim biznismenom Mustafom Sandalom stavila je pre više od 3 godine.

Nakon razvoda i pored bavljenja pevanjem, pokrenula je sopstveni biznis. Sama je osmislila i lansirala celu kolekciju kozmetike i pozicionirala se visoko u beauty svetu – dok je njen makeup brend YAEMINA BEAUTY osvojio Srbiju, Crnu Goru i Tursku.

Pored emotivne bure kroz koju je prošla i razmirica koje još nisu dobile zvaničan epilog na sudu gde se Emina i Mustafa tuže, budući da njen bivši muž nije ispunio nijedno od obećanja i dogovora koje su imali – ceo teret oko izdržavanja sinova koji je spao na nju pop zvezda uspešno nosi.

Ipak, da put kroz koji je prošla nije bio nimalo lak otkrila je u emotivnoj ispovesti gde je između ostalih detalja, priznala i da je otpuštala radnike bez ikakvih validnih razloga.

“Bolest me je učinila boljim čovekom”

– Prošle godine sam se teško izborila sa koronom, bolest me je učinila jačom ženom, ali i boljim čovekom. Smanjila sam krug prijatelja, postala mudrija, saosećajnija, osoba koja ima razumevanja za druge. Ljubaznija sam prema ljudima i trudim se da se stavim u njihov položaj.

Ranije sam otpuštala saradnike samo ako me popreko pogledaju, ali sada to više ne radim. Naučila sam da kontrolišem svoj ego – rekla je pevačica.

Emina Jahović šokirala je javnost prošle godine kada je obelodanila da njen bivši suprug godinama nije plaćao alimentaciju za sinove, Jamana i Javuza, te da nije ispunio ništa od dogovorenih obećanja.

emina-i-mustafa-2
Foto: Cem Talu

– Trebalo je da kupi kuću u Beogradu, ali nije to uradio. Takođe smo imali dogovor da pokrije privatno zdravstveno osiguranje svoje dece i plati troškove njihovih izleta i letovanja. Nije ispunio ništa od toga. Dan kada sam se najgore osećala bio je kada sam odvela decu kod lekara i saznala da im osiguranje nije uplaćeno.

Iako je to navedeno kao njegova obaveza u našem sporazumu o razvodu, Mustafa nije platio ni rent a car, kao ni platu mog vozača. Nisam osoba koja bi ga napala za ovako nešto iz ljubomore ili obesti. Naprotiv, budući da je on otac moje dece, svesna sam da će naš odnos morati da traje zauvek – kazala je Emina za turske medije.

“Tražim korist za svoje sinove”

Ona je dodala da više ne želi da trpi ignorisanje dužnosti oca svoje dece i otkrila da ga je tužila i pokrenula sudski postupak:

– Nije reč o osobi čija je finansijska situacija loša i koja je u nevolji. Ako se jednog dana to dogodi, radiću i za njega. Takva sam. Ali, znam da nije u krizi. Iako smo potpisali sporazum kojim prihvatamo zajedničke obaveze, među kojima su zdravstveno osiguranje i alimentacija, ubrzo posle razvoda sve je palo na mene. Verujem da će pravda pobediti – objasnila je Jahovićeva nedavno u razgovoru za turski list “Posta”

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emina Jahovic (@yaemina)

Emina je takođe ukazala da navodi da su preduzete mere s Mustafinim bankovnim računom i da su njegove vredne stvari konfiskovane – nisu tačni. Navela je da je Mustafa javnosti pokušao da predstavi da je izmirivao svoje obaveze, a da su ga kasnije u tome sprečile teškoće s kojim se susreo zbog pandemije.

Ona je istakla da to apsolutno ne prihvata naznačavajući da u borbi koju vodi ne traži korist za sebe, već isključivo za svoje sinove.

“Borim se za sve žene u istim nevoljama”

Posle njene tužbe i Mustafa je uzvratio tužbom u kojoj je navodno naveo da je ona “nemarna majka”, da više vremena posvećuje poslu nego deci i da o njima brinu dadilje. Tražio je poništenje alimentacije, a u pitanju je oko 1.130 evra.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emina Jahovic (@yaemina)

Gostujući u jutarnjoj emisiji na TV Prva Emina je rekla da se boji da Mustafa alimentaciju nije ozbiljno shvatio, ali da je Turska vrlo striktna kada su takve stvari u pitanju i da je na institucijama da reše to pitanje.

– Na sudu smo trenutno, pa ćemo videti šta će se dešavati. Ja stvarno nisam tip koji je ikad bio, ne daj Bože, iz bilo kojih razloga na sudu, čak i kada je bilo problema sa novinarima i medijima, nikad nisam otišla na sud, ali ovo je jednostavno moralo – otkrila je pop zvezda u emisiji “Premijera”.

Podsetimo, ranije se pisalo da je Mustafa trebalo da snosi troškove letovanja, rentiranje vozila, platu za vozača, zdravstveno osiguranje dece i da dodatno plaća oko 1.700 evra Emini za njene troškove, te 1.130 evra za sinove.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emina Jahovic (@yaemina)

Mustafa Sandal je u međuvremenu, po medijskim navodima dostavio nadležnima izvode iz banke sa 62 priznanice koje pokazuju da je Jahovićevoj uplatio oko 92.000 evra. Takođe, navodi se da je nakon razvoda Emini uplatio i oko 71.000 evra iznajmljivanje vile u Istanbulu. Turski portali su preneli da je sud prihvatio Mustafin prigovor i odložio slučaj. Naredno ročište zakazano je za 20. januar.

Turski zakoni u ovakvim situacijama su gotovo uvek na strani slabijeg pola, tako da će Emina pre ili kasnije, izvesno, dobiti spor. Na kraju, ona je istakla da se ne bori samo za sebe, već za sve žene koje muče i prolaze kroz iste životne nevolje.

Darko Lazić se cenjka za alimentaciju sinu: Živi na selu, dosta mu je 25 hiljada!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
131 Shares
131 Shares
Share via
Copy link