Lifestyle Zdravlje

Kako dovesti svoju letnju liniju do savršenstva

Leto nam stiže velikom brzinom i ukoliko želite da smršate ili zategnete svoje telo treba krenuti odmah. Ima nekoliko stvari kojih se treba pridržavati i rezultati će sigurno doći. Evo kako dovesti letnju liniju do savršenstva uz par dobrih saveta.

Ishrana za dobru liniju

Ono što je svakako navažnije za postizanje željenih rezultata je pravilna ishrana. Pisali smo mnogo puta o tome kako se ispravno hraniti, i čini se da svako ima neku svoju ideju ili teoriju koja je bolja od prethodne, ali istina je da postoji unikatno primenjiv sistem, koji će pomoći. Pored svih dijeta i recepata trenutno dostupnih na internetu lako možete odabrati onu koja vam najviše odgovara, ipak, kada skidate manji broj kilograma, dovoljno je uvesti umerenost i redovne obroke. Zaobiđite gledanje filmova, serija ili emisija i obrok, jer ćete se sigurno zamisliti i pojesti znatno više nego što vam je potrebno hrane. 

Naravno, mora se voditi računa i ne treba se odlučivati za dijete koje obećavaju rezultate za samo nekoliko dana. Pored toga što se brzo izgubljena kilaža brzo i vraća, ove dijete mogu ugroziti i vaše zdravlje.

zdrava grcka salata - hranljiv obrok

Ono što nutricionisti najčesće preporučuju je najmanje pet malih obroka dnevno. Odnosno, tri redovna obroka i dve uzine. Unesite u svoj jelovnik što vise voća i povrća a izbegavajte testenine i slatkiše. Ono što možete uraditi da bi ovaj proces bio lakši je da u svoj jelovnik počnete da ubacujete hranu koju do sada niste probali. Na nasem tržištu se u zadnjih nekoliko godina pojavilo dosta voća i povrća koje nam ranije nije bilo dostuno. Na ovaj način možete učiniti svoju ishranu zanimljivijom.

Kako trenirati za dobru letnju liniju

Pored regulisane ishrane treninzi su neophodni da bi doveli vaše telo do savršenstva. Ako niste sigurni sta bi za vas bilo najbolje možete se posavetovati sa profesionalnim trenerom. Skoro svaka teretana nudi različite vrste treninga koje možete isprobati i naći ono što vam najviše odgovara.

Takođe, ukoliko niste zainteresovani za ovaj vid treninga trčanje je uvek odlična opcija koja vas neće puno koštati. Kod trčanja jedino u čega treba uložiti je oprema. Svi znamo da se ne može trčati u bilo kojim patikama jer to može dovesti do povreda što svakako želimo da izbegnemo. Ima dosta članaka na internetu koje vam mogu dati neke smernice oko toga. Naravno, ipak je navažnije da se vi u tim patikama osećate dobro. Isprobajte nekoliko različitih vrsta patika za trčanje i odaberite one koje vam najviše prijaju. Pored patika bilo bi dobro uložiti i u aktivni ves.

Znojenje je jedan od prirodnih mehanizama tela koji hlade organizam prilikom pregrevanja. Sportske helanke, majica i čarape napravljene od materijala koji se brzo suše dovešće do toga da se osećate prijatno i pri velikim naporima. Ukoliko niste dugo trčali treba krenuti sa šetnjom pa polako ubrzavati. Probajte da organizujete svoje šetnje pre nego što krenete. Ima dosta aplikacija koje vam mogu pomoći oko organizacije. Kako polako budete sticali kondiciju tako ćete se osećati bolje i mošžte krenuti sa laganim trčanjem. Ukoliko budete uporni vrlo brzo ćete videti rezultate i bićete ponosni na sebe.

Kako do motivacije

Možda će vam biti neobično što u početku ne gubite na telesnoj masi iako se pravilno hranite i trenirate. To se dešava zato što izgrađujete mišiće koji su teži od masnih naslaga. Nemojte da vas to obeshrabri. Posle nekoliko nedelja upravo ti mišići će početi da sagorevaju masne naslage i počećete da mršavite. Ovo će vam biti najbolji motivator da nastavite. Ipak, vodite računa da ne preterate, odmor je veoma važan i ne treba dozvoliti sebi da se preforsirate.  

poruka ne odustaj - motivacija

Ukoliko uspete da sve ovo prihvatite kao način života promena ishrane i treninzi mogu biti zabavni. Nemojte na to gledati kao na obavezu jer se može desiti da vas previše optereti i da odustanete. Uz malo napora možete izgubiti dosta kilograma i biti ponosni na svoj odraz u ogledalu.

Pročitajte i: Kako se rešiti kilograma za samo nedelju dana

Mateja Panović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link