Lifestyle

Izvođači sa jednim hitom „One hit wonders 90”

4 Non Blondes “What’s up”

“What’s up”  je drugi singl koji je ženski američki rok bend sa originalnim nazivom  4 Non Blondes izbacio 1993. godine. Ono što je zanimljivo je da se fraza po kojoj pesma nosi naziv ne spominje u pesmi, ali se zato fraza “What’s going on“ koja ima isto značenje ponavlja u refrenu. To je urađeno kako bi se izbegla zabuna sa istoimenom pesmom Marvina Geya.

Charles & Eddie “Would I lie to you”

Charles & Eddie su američki R&B duo koji se proslavio sa svojim prvim singlom koji su izdali 1992. godine, a koji se ispostavio kao njihov najveći uspeh. Pesma“Would I lie to you” je dostigla neviđeni internacionalni uspeh, na prvom mestu na top listama je bila u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Novom Zelandu.

AndruDonalds Mishale” 1995.

Andru Donalds je muzičar sa Jamajke koji od 1999. godine sarađuje sa nemačkim sastavom Enigma i jedan je od njihovih glavnih vokala. U svojoj solo karijeri proslavio se sa singlom“Mishale” iz 1994. godine, a ono što je zanimljivo je da je još uspešniji bio remix iz 1995. godine.

Billie Myers “Kiss the Rain”

Ono što će vas prvo privući u ovoj pesmi je baršunast glas Billie Myers, a posle i emocija koju vam pruža kroz pesmu. Pesma “Kiss the Rain” je ugledala svetlost dana 1997. godine i to kao prvi singl sa debi albuma “Growing, Pains”.

Kada govorimo o izvođačima sa jednim hitom iz 90-tih godina obavezno poslušajte i hit Tal Bachman-a “She’s so high” iz 1998. godine, Edwyn Collins “A girl like you” iz 1995. godine kao i Joan Osborne “One of us” (1995.godina).

Pročitajte remiksi kojih pesama su bolji od originala

 

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link