Lifestyle

Izvođači sa jednim hitom „One hit wonders 90”

Sigurno vam se desilo da čujete pesmu, zaljubite se u nju, odlučite da saznate ko je izvodi i shvatite da vam je izvođač nepoznat kao i ostale njegove pesme. U Americi se za takve izvođače koristi izraz „One hit wonders“. Označavaju autora koji je imao jednu pesmu među top 40 na muzičkim listama, koja je zasenila sav ostali njegov rad. Drugim rečima rečeno, nije uspeo da ponovi uspeh ni sa jednom pesmom kasnije u karijeri.

Pogledajte našu listu upravo ovih izvođača i prisetite se hitova iz 90-tih godina.

Ten sharp „You“

Ten Sharp je švedski bend koji je nastao 1982. godine pod prvobitnim nazivom Streets.  1984. godine saznaju da već postoji bend sa istim nazivom u SAD i menjaju ime u Ten Sharp.Singl „You“ su izbacili 1991. kao najavu za album „Under the Water-line“. Za vrlo kratko vreme je zauzeo prvo mesto na top listama u Norveškoj, Švedskoj i Francuskoj.

Jimmy Nail „Ain’t no doubt“

Jimmy Nail je engleski pevač, tekstopisac, glumac ,filmski producent, najpoznatiji po svom singlu „Ain’t no doubt“ koji je izašao 1992. godine sa albuma „Growing up in public“. Ova simpatična pesma govori o propaloj vezi i i učestalim rečenicama i klišeima koji se ponavljaju kada dođe do raskida. Singl se u Velikoj Britaniji nalazio tri nedelje na prvom mestu top lista.

Deep Blue Something Breakfast at Tiffany’s”

Deep Blue Something je teksaški rok bend koji je izdao singl „Breakfast at Tiffany’s” 1995. godine sa kojim su bili na petom mestu na Bilbordovoj listi, takođe se pesma dobro kotirala i u Velikoj Britaniji, Irskoj, Kanadi i Australiji. Iako je pesma dopadljiva, ulazi u uši, našla se i na mnogim “crnim” listama.

Čitajte Luftiku na Google vestima

42 Shares
Share via
Copy link