Novi Sad Vesti

Vojvođanski paori prelomili: Blokade Novog Sada se nastavljaju, mi se ne šalimo (VIDEO)

blokada
Blokada Bulevara Mihajla Pupina, foto: printscreen

Poljoprivrednici su ponovo blokirali Varadinski most u Novom Sadu, ceo Bulevar Mihajla Pupina sve do raskrsnice sa Jevrejskom ulicom danas (11. avgust) oko 18 časova. Traktori su postavljeni u sve sporedne ulice tako da se ne može proći na mesto blokade sa bilo koje strane.

Poljoprivrednici kažu da će propuštati kola sa malom decom i hitne službe. Posle sastanka u Vladi, oni su poslali nove zahteve ali odgovore nisu još dobili pa su krenuli u novu blokadu.

Ovo je druga blokada upozorenja danas. Nakon 20 časova paori će odlučiti šta dalje. Da li će opet blokirati saobraćaj.

Nakon pregovora sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branisalvom Nedimovićem, nezadovoni odgovorom na zahteve Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije poslala je Vladi Srbije izmenjene zahteve i dala rok da nadležni odgovore večeras do 20 časova. Ranije su najavili su ako do tada ne dobiju odgovore radikalizovati proteste širom Srbije.

Na današnjim razgovorima u Vladi zahtevi poljoprivrednika su odbijeni, zbog čega su polljoprivrednici blokirali Novi Sad.

Poljoprivrednik Đorđe Grujić rekao je da je definitivno da Vlada nije ispunila ništa i da za takav dogovor nisu ni morali da idu do Beograda.

– Dobili smo isto ono što su ponudili prvi dan – naveo je.

Blokada Bulevara Mihajla Pupina, u delu između Jevrejske ulice, Varadinskog mosta, trenutno je obustavljena, dok ne stigne odgovor od Vlade

Ranije su najavili radikalizaciju protesta u slučaju da njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. To podrazumeva blokadu raskrsnice kod Futoške pijace, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni .

Trenutno je ispred Banovine stotinjak traktora.

Izvor: Danas, 021

Protest poljoprivrednika u Novom Sadu – na njivama ništa, krediti stižu, država ćuti

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

161 Shares
161 Shares
Share via
Copy link