Novi Sad Vesti

Poljoprivrednici radikalizovali proteste u Novom Sadu, blokiran i Žeželjev most

Protest poljoprivrednika
Foto: 021

U okviru ranije najavljene radikalizacije protesta u Novom Sadu, poljoprivrednici su traktorima blokirali i Žeželjev most u Novom Sadu. Uz njega, od ranije je blokiran Varadinski most, zbog čega se saobraćaj između bačke i sremske strane grada odvija samo preko Mosta slobode.

Traktori koji su blokirali Jevrejsku ulicu su povučeni, te su Futoška i Jevrejska ulica slobodne za saobraćaj. Traktori koji su se povukli izmešteni su kod Banovine, odakle su u koloni krenuli prema Žeželjevom mostu.

– Krenuli smo u radikalizaciju, više neće biti propuštanja u Pančevu, ljudi su besni. Ne znamo da li će biti blokiran Most slobode, nama je bitno da građani ne budu totalno odsečeni i uznemireni jer su nas dobro prihvatili. Pustićemo ih da se vrate s posla pa ćemo videti šta ćemo dalje – rekao je poljoprivrednik Radoslav Adamović za Danas.

Na pitanje o tome šta se događa na pregovorima u Vladi koji traju jutros od 10, on je rekao da se i dalje „mlati prazna slama“ i da „jedu sendviče“.

– Doneli su im sendviče. Kako oni inače rade – dodao je.

Ranije su poljoprivrednici najavili da će od 15 časova doći do radikalizacije blokade, ukoliko pregovori ne krenu „ispravnim putem.“

– Zamajavaju ljude i pokušavaju da ukradu vreme, kako bi uneli nesigurnost u naše redove. To se neće desiti – izjavio je ranije danas Adamović, najavljujući radikalizaciju.

Izvor: Danas

Dobrodošli u Novi Sad, evropsku prestonicu torture i agrokulture (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

66 Shares
Share via
Copy link