Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada bez razumevanja za blokade: Nije lepo to što nam radite, Novosađani to nisu zaslužili

vucevic-3
Foto: Instagram

Dok društvenim mrežama kruži fotografija sa transparentom “Izvini, Novi Sade” raširenim među traktorima pred zgradom Pokrajinske vlade, zvanični Novi Sad, izgleda, izvinjenje ne prihvata i empatiju pokazuje samo za svoje sugrađane, ali ne i za okupljene poljoprivrednike koji već nedelju dana pred Banovinom pokušavaju da skrenu pažnju na svoje probleme.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, poručuje da nikad nije bio protiv bilo kakvog protesta, ali moli poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj da “ne remete život Novosađana”, piše 021.

izvini-novi-sade
Foto: 192.rs

Kako kaže, raduje ga činjenica da se u pregovorima s Vladom Srbije ide u pravcu postizanja dogovora, ali ne razume zašto su poljoprivrednicima “krivi Novosađani”.

– Zašto ovo radite? Što ste nam juče dva mosta blokirali? Nije lepa slika kad igrate fudbal na blokiranom Bulevaru Mihajla Pupina, tužna je slika, kao i da pečete roštilj. Novosađani to nisu zaslužili. Onda razvučete transparent “Izvini, Novi Sade”. To nije dovoljno, nemojte ljudima da kvarite život, poručuje Vučević.

On navodi da mu je poznato da “svi žele da se dodvore kad neko protestuje, jer je to popularno podržavati”.

– Svako oseti da je možda ovo momenat kad će pasti vlast, možda je ovo prelomni trenutak kad će se stvoriti kritična masa i to slušam već 10 godina, svaki put ista priča. Ali, nije lepo to što nam radite – protestujte, iskoristite pravo da iskažete svoje nezadovoljstvo, ali moja molba je da to bude minimalno, da ne kažnjavate Novosađane, stav je gradonačelnika.

On takođe dodaje da “Novosađani nisu krivi za sušu ili za cenu suncokreta na tržištu”.

Blokade saobraćajnice ušle su u osmi dan. Poljoprivrednici su u ponedeljak devet sati pregovarali sa Vladom Srbije. Tada su dogovoreni iznosi premije za mleko, kao i cena goriva, ali je najveći spor i dalje nerešen – cena suncokreta po kilogramu, odnosno po toni.

Podsetimo, za saobraćaj su usled blokada zatvoreni Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina, od mosta do Skupštine grada.

Izvor: 021.rs

„Izvini, Novi Sade“: Poljoprivrednici 5. dana blokade poslali poruku Novosađanima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

410 Shares
410 Shares
Share via
Copy link