Beograd Magazin

Mit o beogradskom metrou aktivan pred svake izbore, Mali iz Pariza poručuje do „kraja godine“

sinisa-mali-milijarde

Priča o beogradskom metrou polako postaje predanje koje se prenosi sa oca na sina, pa evo sve do unuka.

Nema godine, a da se na ovoj temi ne pokušava politički profitirati. Naročito kada se približavaju gradski izbori. Svima su puna usta metroa, a osim onoga što je izgrađeno pre nekoliko decenija ostala je samo mantra „krajem godine kreće izgradnja prve linije“ koja i nema neku naročitu težinu među svesnim građanima.

Još jedna ovakva fraza izašla je iz usta ministra finansija Siniše Malog, nakon sastanka u Parizu sa predstavnicima kompanija „Alstom“ i „Ežis rejl“. Ponovo se obećava konvertovanje „višedecenijskog sna“ u realnost.

– Mi ćemo do kraja godine zajedno sa predstavnicima kompanije Alstom pokrenuti višedecenijski san svih građana Srbije, a to je izgradnja beogradskog metroa. Sa predstavnicima ove kompanije razjasnićemo sve detalje projekta, obićićemo i metro u Parizu i u Lionu i razgovarati i sa predstavnicima „Ežis rejla”, tako da potpuno spremni krajem godine krenemo u izgradnju prve linije metroa – naveo je Mali.

Sa njim su u delagaciji bili i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar, piše 021.

Beograd kao svetska metropola, Prokop gotov do 2024. godine. Aprilililiiii

 

Antonije Kosanović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Da je rečeno da će ugovor o izgradnji metroa biti potpisan 01.septebra 2021.godine sa Kinezima,a sa Francuzima 02.septembra 2021.godine ja bih poverovao,ovako čisto sumnjam.Ja mislim da je Makron pozvao ovu delegaciju da vidi koliko su oni ozbiljni u namerama(jer su Francuzi već jednom prevareni ,kada je sve kao bilo gotovo),da bi firme krenule u pripremu i realizaciju posla.Sličan problem imali su Francuzi oko gondole na Zlatiboru,gde je papirologija trajala punih pet godina,a kompletna oprema ležala u magacinima.

17 Shares
Share via
Copy link