Magazin Novi Sad

Umesto bazena na Novom naselju zgrada i mooožda bazenčić pride

bazen-novo-naselje
Foto: 021.rs

Bajka o bazenu na Novom naselju traje duže od decenije, a definitivno je da će ostati samo bajka. Iako ovaj veliki deo grada, kom gravitiraju i prigradska naselja, ima potrebu za olimpijskim bazenom, parcela na uglu Bulevara Jovana Dučića i Bate Brkića nikada neće postati bazen.

Parcela na kojoj je godinama bila iskopana rupa za bazen, bila je najpoznatija močvara ovog dela grada, a sada je samo parcela neispunjenih obećanja i srušenih snova. Sada se ovaj komad vrednog zemljišta nalazi u vlasništvu kompanija “Delhaize Serbia” i “Capitel light team”, piše 021.rs.

Zemljište bi urbanističkim planom trebalo da bude namenjeno za sportsko-rekreativne i komercijalne sadržaje. Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je motivisanost investitora da se tu izgradi bazen ne postoji.

– Postoji predlog urbanista, pošto više od deset godina zemljište nije privedeno nameni, da se kroz urbanistički plan predvidi da jedan deo ostane bazen, a deo postane stambeni prostor, kako bi investitor bio motivisan da to izgradi. Neko će reći da mi pogodujemo nekome, a možemo da kažemo i da nećemo nikome da pogodujemo i bazen očigledno neće biti izgrađen. Sada imamo bazen za krokodile, komarce i ne znam kakve atraktivne životinje. Ovi ‘eko-džihadisti’ bi rekli da je to biodiverzitet – kažradonačelnik Miloš Vučević za 021.rs dodajući da je GUP polazna tačka rešavanja ovog problema.

Parcelu na Novom naselju je 2006. godine kupio slovenački “Tuš”, koji je u međuvremnu propao. Radovi nisu napredovali dalje od bazenske školjke, koja je postala napuštena rupa. Tek 2016. je građevinska inspekcija naložila zatrpavanje rupe duboke dva metra, ali ni taj posao nikad nije završen. e g

Vučević je zaključio da investitor nema nikakvog ekonomskog motiva da gradi bazen, te da bi omogućavanje izgradnje stambenog kompleksa možda dobio motiv.

Podestimo, bazen na Spensu je u rekonstrukciji već 20 meseci. Zbog problema sa kvalitetom vode koji je vlast pokušavala da zataška, bazen na Spensu je zatvoren i u rekonstrukciju je uloženo 1 milion evra. Ipak, čitav posao je urađen potpuno ofrlje i svi problemi otkriveni su pred sam završetak radova. Sada je u toku sanacija sanacije, a do kada će sve to trajati i hoće li Novosađani dobiti makar ovaj bazen i dalje je neizvesno. Za sve mahinacije i propuste odgovaraće niko.

Sanacija do kraja upropastila bazen na Spensu: Evo kako napreduje novi pokušaj rekonstrukcije koju izvodi ista ekipa

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
982 Shares
982 Shares
Share via
Copy link