Magazin Novi Sad

Fasada Aleksandar gradnje uništila parkirane automobile na Grbavici

srušena fasada

Fasada u ulici Kola srpskih sestra na Grbavici koja se urušila u utorak, bukvalno uništila je nekoliko automobila i deo dvorišta.

Na parkirane automobile pala je sa objekta iz susednih zgrada, tj. pomoćnog objekta zgrade u koju se ulazi iz  poprečne ulice Miše Dimitrijevića.

Stanari kažu da je fasada naknadno građena i da nisu sigurni ko je izvodio radove.

srušena fasada

– Zabat zgradice sa koga se fasada bukvalno oljuštila rađen je verovatno zajedno sa obnovom fasade objekta. Ne sećam se tačno kad je objekat obnovljen, ali to je, ja mislim, jedna od prvih zgrada „Aleksandar gradnje“, tu su čak i stan imali – kaže jedan od stanara zgrede u čijem se dvorištu urušila fasada.

– Čuo se samo prasak, potom zvuk ulubljenog lima i alarmi automobila koji su stradali padom fasade – dodaje stanarka istog objekta.

– Kakva fasada takva i država.

Ovaj deo Grbavice, ugao ulice Kola srpskih sestara i Miše Dimitrijevića, Novosađani popularno zovu „Aleksandrija“.

Ovde je i središte firme „Aleksandar gradnja“, kao i privatna kuća vlasnika. Takođe, na samom ćošku je i picerija „Aleksandar“, tačno preko puta kancelarija firme.

fasada

Zgrade u krugu kojih se desio lom su novije gradnje ali svakako jedne od prvih koje je izgradila ova firma.

– Zadovoljni smo stanom, parking je dosta velik, mi smo dodatno kupili i garažu. Na Grbavici je inače prava borba za parking. Čudno je da se ovo desilo, inače sam mišljenja da je Aleksandar jedna od boljih građavinskih firmi, naša zgrada još na nešto liči. Pogledajte ove ostale po Grbavici, sve se šareni, nema nikakvog smisla ni sklada, fasade su napukle, stanovi su puni buđi. Vidi se da je rađeno s brda- s dola – dodaje stanarka koja se zatekla na licu mesta.

U kancelarijama „Aleksandar gradnje“ je danas poprilična gužva i pometnja.

Nisu stigli da prokomentarišu incident sa fasadom, ali su potvrdili da je fasada u dvorište otpala sa njihovog objekta i da već počinju sa radom na sanaciji objekta i nadoknadi štete.

Investitori Novi Sad: Evo 5 najpouzdanijih za kupovinu stana

Adrijana Antunović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

36 Shares
Share via
Copy link