Novi Sad

Investitori Novi Sad: Evo 5 najpouzdanijih za kupovinu stana

Investitori Novi Sad
Foto: Emerald Hill

Investitori Novi Sad je čest pojam pretrage na Internetu. Ovim tekstom objedinjujemo one koji zavređuju vašu pažnju, po pitanju kriterijuma pouzdanosti (ispoštovani zakoni, čisti papiri) i kvaliteta gradnje.

Kupovina stana je jedan od najvažnijih momenata u porodici i životu. Međutim, ushićenje koje donosi ovakva odluka često kratko traje, jer nas u tom projektu čeka mnogo papirologije i teških odluka.

Kupac želi stan određenih karakteristika: na posebnoj lokaciji, u zgradi različite spratnosti, sa parkingom ili garažom, okrenut ka dvorištu ili ulici, na sunčanoj ili senovitoj strani…

Mnogo je faktora koji utiču na cenu stana u Novom Sadu, ali i na odluku o izboru stana, ali čini se, prvo krećemo od izbora investitora. Bar u Srbiji.

Mogući problemi sa investitorima

Za potrebe ovog teksta konsultovali smo struku, koja je jedinstvena u jednom stavu: tržište nekretnina danas je mnogo sigurnije nego pre desetak i više godina.

Problemi su svedeni na minimum, zahvaljujući promenjenom zakonu. Sada imamo notare koji svojom imovinom štite ugovore i garantuju da je sve čisto, a i građevinska inspekcija je dobila stroža ovlašćenja.

Ipak, određenih problema i dalje ima i oni se najčešće odnose na situaciju kada investitor odstupi od građevinske dozvole, pa se kupac kasnije suočava sa problemima oko uknjižbe stana.

– To se nažalost još uvek dešava, ali kod manjih investitora. Veće kompanije sebi ne dopuštaju takve greške – rekli su naši sagovornici i upozorili da je posebna pažnja potrebna kod kupovine parking mesta, jer ta oblast još uvek nije u potpunosti definisana.

Zajedno sa sagovornicima i uzimajući u obzir kriterijume pouzdanosti i kvaliteta gradnje, napravili smo jedinstvenu listu 5 najboljih investitora u Novom Sadu. Evo našeg izbora:

Emerald Hill

Emerald Hill je kompanija koje se, osim kvalitetom gradnje i pouzdanošću, izdvaja ekološkim pristupom u modernoj arhitekturi i građevinarstvu. Osim širenja svesti o važnosti očuvanja ekologije, ovakav pristup omogućava i veliku uštedu stanarima.

Troškovi za grejanje i vodu u njihovim zgradama manji su i do 50% zahvaljujući posebnim kotlarnicama i česmama koje mešaju vazduh sa vodom.

Ova kompanija je ostala dosledna “sendvič zidovima”, kao jednom od najefikasnijih načina za maksimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju.

Vrhovi Emerald Hill zgrada su zeleni – to su prave bašte i prostrana dvorišta, čija funkcija nije samo estetska. Zeleni krovovi pomažu u smanjenju troškova za grejanje i rashlađivanje jer povećavaju izolaciju krovnih površina.

Više informacija naći ćete na njihovom sajtu Emerald Hill, a dostupnost stanova i lokacije proverite pozivom na broj 064/820-8603.

Galens

Galens je jedan od najaktivnijih investitora trenutno u Novom Sadu. Zahvaljujući političkim vezama, njima sleduju najbolje građevinske lokacije u vlasništvu grada, ali i garancija da će svi papiri biti čisti.

Ova kompanija je u poslednjih nekoliko godina ostvarila najveći uticaj na izgled Novog Sada. Pupinova Palata, Kraljev park, Kej garden i Avenija garden su samo neki od fundamentalnih projekata Galensa.

Ako tražite najatraktivniju lokaciju, čiste papire i kvalitet, onda bi put do vašeg novog stana mogao početi posetom sajtu Galens Invest.

Aleksandar gradnja

Iako trenutno nisu aktivni u Novom Sadu, Aleksandar gradnja je jedan od najdominantnijih investitora na Grbavici i drugim, vrlo poželjnim lokacijama u srpskoj Atini.

Za one koji ne traže stan u izgradnji, ovaj investitor bi mogao biti odličan izbor, jer njegove stanove i zgrade prati visok nivo kvaliteta.

O uspešnosti ove kompanije govori i činjenica da su nakon ogromnog uticaju na tržištu nekretnina u Novom Sadu, sada prešli na Beograd, gde postavljaju nove standarde izgradnjom velelepnih zgrada na  Vračaru, Novom Beogradu, u Zemunu…

Pogledajte aktuelne projekte na sajtu Aleksandar gradnja. Za stan u Novom Sadu, pretražite oglase i obratite pažnju na prepoznatljive zelene i staklene zgrade ovog investitora.

Rapid invest

Sa 11 završenih i 3 projekta u izgradnji Rapid invest polako osvaja Novi Sad i svakako zavređuje pažnju kupaca.

Njihove zgrade prepoznaćete po jednostavnosti linija. Na bulevarima i raskrisnicama one dominiraju svojom veličinom, ali i izraženim minimalizmom u arhitektonskom stilu.

Ovaj investitor naročito ističe poverenje i to da oni zainteresovanim kupcima nude besplatnu pravnu pomoć i potpunu saradnju kada je reč o neophodnim papirima, dokumentaciji i informacijama.

Pored ovoga, za pohvalu je i njihova prilagodljivost željama kupca, pa tako u određenoj fazi izgradnje možete sami birati materijal u kupatilu, vrata, sanitarije i drugo.

Aktuelne projekte i više informacija naći ćete na njihovom sajtu – Rapid Invest.

Inobačka

Jeste li primetili nove stambene divove na Novom naselju i u okolini?

Inobačka trenutno ima 6 aktivnih projekata i dva u pripremi.

Stanovi su uknjiženi, a kvalitet i pouzdanost ova kompanija garantuje svojim 30-godišnjim iskustvom.

Jedna od prednosti stanova Inobačke je u tome što se uglavnom nalaze na lokacijama pogodnim za porodični život, sa uređenom infrastrukturom i okolnim sadržajima.

Ako ste kupac koji traži mirnu, ali ne previše zabačenu lokaciju, sa dovoljno sadržaja za decu i porodicu, onda obratite pažnju na ovog investitora u Novom Sadu.

Više informacija na sajtu Inobačka.

Stan na dan: Duplo veća zarada nego od podstanarske kirije

Luftika Promo

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link