Magazin Novi Sad

Sanacija do kraja upropastila bazen na Spensu: Evo kako napreduje novi pokušaj rekonstrukcije koju izvodi ista ekipa

bazen-spens-rekonstrukcija

Katastrofalno renoviranje bazena na Spensu ulazi u 20. mesec, a kraj se još ne nazire. Posao od milion evra dobile su firme bliske Srpskoj naprednoj stranci, a ispostavilo se da nemaju ni znanje ni kadar za ovakav poduhvat. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je u velikom stilu poručio da ne isključuje parnični postupak, ali ni krivične prijave protiv odgovornih za probleme u sanaciji zatvorenog bazena.

Ali ispostavilo se da je gradonačelnik mlatio u prazno. Ne samo da niko nije odgovarao. Pre svega, grad nije iskoristio garancije koje je nestručni stranački izvođač sa katastrofalnim posledicama položio pre potpisivanja ugovora. A radi se o milion evra koje su Novosađani platili.

Pored toga, direktor Spensa Dragan Milić je kao nagradu za propalu rekonstrukciju bazena dobio novi četvorogodišnji mandat. Na toj poziciji će ostati do 2025. godine.

Novi radovi na zatvorenom bazenu na Spensu trebalo bi da su u toku već dva meseca, a na fotografijama koje je objavio nekadašnji gradonačelnik predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

Obilazak radova na bazenu nije dozvoljen ni novinarima jer bi, kako je objašnjeno, mogli da „ometaju izvođače radove“.

Kao i kod prvobitne rekonstrukcije, radove obavljaju iste firme – Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021. One imaju još oko dva meseca. Neuspela rekonstrukcija koštala je 124 miliona dinara.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković podelio je na društvenim mrežama fotografije radova na Spensu.

Gradske vlasti su se pohvalile završenim radovima početkom godine, a ispostavilo se da je sve izvedeno do te mere traljavo da je bazen praktično bio neupotrebljiv te mora da se radi sve ponovo. Prema pisanju medija, iz bazena je prelivala voda, popucalo je dno, popucale su tribine, a objekat je i prokišnjavao.

Firme koje su bile plaćene da nadziru radove, „Ensol“ i „Quiditta“, ćutale su o svemu, kao što su ćutali i gradonačelnikovi podređeni, piše 021.rs.

Nakon čitave bure koja je došla godinu dana nakon skandala sa zagađenom vodom, analizu propusta uradili su stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka, ujedno predstavivši moguća rešenja. Izabrana je na kraju kompletna ponovna rekonstrukcija. Za katastrofalno urađen posao niko nije odgovarao iako je gradonačelnik Miloš Vučević uporno ponavljao da će neko odgovarati za uništen posao.

Ikodinović: Vučeviću, bazen SPENS ti ne radi 2 godine, a čestitaš vaterpolistima stida bez! Sram te bilo, profiteru

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ova vlast ce sama sebe pojesti zbog ogromne halavosti Prema parama.To je sve vec vidjeno,ispraticemo I ove kao sto smo predhodno I kao sto cemo sledecem ako budu halavi!

821 Shares
821 Shares
Share via
Copy link