Lifestyle Novi Sad

Revolucija osmeha – zubni implanti i bezmetalne krunice sve traženije u Srbiji

zubni-implanti

U današnjem svetu stomatologije, dostignuća tehnologije omogućavaju pacijentima širom sveta da ostvare san o besprekornom osmehu. I u Srbiji, ova vizija postaje stvarnost zahvaljujući napretku u oblasti zubnih implanta, bezmetalnih krunica i revolucionarnoj tehnici poznatoj kao All-on-4. Svi ti faktori zajedno omogućavaju vrhunsku rekonstrukciju osmeha. Ono što je posebno značajno, u Srbiji se zubni implanti ugrađuju po znatno povoljnijim cenama nego u inostranstvu, bez negativnog uticaja na kvalitet.

Zubni Implanti: Temelji Savremenog Osmeha

Savremeni zubni implanti predstavljaju stubove rekonstrukcije osmeha. Postavljaju se u vilicu gde nedostaju zubi, čime postaju čvrsti oslonci za kasniju nadoknadu zuba krunicama. Posebno su značajni jer se nedo9stajući zub ili zubi, mogu nadokanditi bez brušenja susednih, zdravih zuba. Implanti takođe mogu biti i nosioci kompletne vilice, odnosno svih budućih zuba, ukoliko se 4 ili 6 implantata pravilno rasporedi u desni i čvrsto integriše.

All-on-4 Tehnika: Potpuna Transformacija Osmeha

Jedna od najčešćih tehnika ugradnje implantata koja se primenjuje kod bezubih vilica ili onda kada su svi zubi za vađenje je All-on-4 tehnika. U pitanju je revolucionarni pristup rekonstrukciji osmeha.

Ova inovativna procedura omogućava postavljanje čitave nadogradnje, odnosno zubnog mosta na samo četiri implantata u vilici. To je posebno značajno pacijentima jer ne samo da smanjuje potrebu za dodatnim implantatima, već i smanjuje vreme i troškove rekonstrukcije. Pacijenti koji su izgubili sve zube ili imaju ozbiljno oštećenje mogu se ponovno osmehnuti uz pomoć ove tehnike i to svega nekoliko dana od ugradnje implantata. Zato su zubni implanti odlično rešenje. Oni ne samo da odmah vraćaju funkcionalnost žvakanja, već i osiguravaju blistavu estetiku osmeha.

Privremeni zubi na implantima

Savremeni zubni implanti trpe velike sile zatezanja i mogu se odmah opteretiti privremenim zubima. Tako pacijenti svega nekoliko dana od ugradnje implantata mogu imati blistav osmeh i funkcionalne fiksne zube, koji se ne vade iz usta, a kojima mogu jesti omiljenu hranu. Ti privremeni zubi na zubnim implantima su za nijansu deblji od stalnih, ali su idealan pokazatelj pacijentu kako će njegovi definitivni zubi otprilike izgledati. Preko implantata se postavljaju šrafljenjem i pacijent ih ne može sam skinuti.

Trajni zubi na implantima – bezmetalne krunice

Četiri do šest meseci od ugradnje, nakon što su se integrisali u kosti, implanti su spremni da se na njih postave stalni zubi. Prilikom odlučivanja o definitivnim, trajnim zubima, pacijenti često biraju između bezmetalnih i metalokeramičkih krunica. Obe vrste krunica daju dobre rezultate, ali stomatolozi daju blagu prednost bezmetalnim krunicama.

Iako skuplje, bezmetalne krunice su istinski vrhunsko rešenje koje se može primeniti i na implantatima i na prirodnim zubima. Transparentnije su, imaju brojne benefite i teško ih je razlikovati od prirodnih zuba.

Bezmetalne krunice nude privlačnu alternativu metalokeramičkim varijantama, te su idealan izbor kad težite estetski besprekornom osmehu i niste zadovoljni nijansom i oblikom svojih zuba. One se prilagođavaju različitim situacijama, omogućavajući vam postizanje prelepog osmeha koji ostavlja utisak savršenstva.

Dva česta tipa bezmetalnih krunica su cirkonijumske i one napravljene od čiste keramike.

Karakteristike cirkonijumskih bezmetalnih krunica

Cirkonijumske krunice izdvajaju se kao relativno nov materijal koji kombinuje izdržljivost metala sa estetikom porcelanskih krunica. Cirkonijum je visoko proziran materijal, a krunice slojevite strukture od ovog materijala su u poslednje vreme postale sve popularniji izbor. Odlično su se pokazale kod pacijenata koji žele holivudski osmeh, ukoliko se izrađuju u popularnim bleach (najsvetlijim) bojama. Kod pacijenata koji žele boju cirkonijumskih krunica usklađenu sa ostalim zubima, gotovo da je nemoguće nove zube razlikovati od prirodnih.

Karakteristike keramičkih bezmetalnih krunica

S druge strane, bezmetalne krunice napravljene od čiste keramike su poseban tip koji se često primenjuje na prednjim zubima zbog izvanrednih estetskih efekata koje pružaju. Materijal od kojeg su izrađene je veoma izdržljiv, pružajući pacijentima sve više razloga da se odluče za prirodan izgled svojih zuba.

Dentalni turizam u Srbiji

Danas se Srbija ističe kao destinacija za vrhunsku stomatološku rekonstrukciju osmeha. Kombinacija stručnosti stomatologa i najsavremenije opreme čini Srbiju privlačnom za pacijente iz različitih delova sveta. Pacijenti mogu da se oslone na visok kvalitet usluge, bez kompromisa po pitanju rezultata ili bezbednosti.

Odlični rezultati i povoljne cene

Ipak, ono što čini Srbiju posebnom je ne samo kvalitet usluge već i pristupačne cene. Rekonstrukcija osmeha, kombinujući zubne implante, bezmetalne krunice i All-on-4 tehniku, često je dostupna po znatno nižim cenama nego u drugim zemljama. To omogućava pacijentima, posebno onima iz Zapadne Evrope, da ostvare svoj san o savršenom osmehu bez velikog finansijskog tereta. Baš zbog toga, pojedine ordinacije u Srbiji u svojoj ponudi imaju i apartmane za smeštaj pacijenata iz inostranstva, koji u slučaju velikih intervencija, kao što je All on 4 ugradnja implantata, pacijentima daju besplatno.

U današnje vreme, koncept rekonstrukcije osmeha postaje sve realniji zahvaljujući tehnološkom napretku. Zubni implanti, bezmetalne krunice i All-on-4 tehnika omogućavaju pacijentima da povrate ne samo funkciju, već i samopouzdanje koje dolazi sa prelepim osmehom. U Srbiji, ova transformacija još uvek nije dostupna svima, ali svakako da obezbeđuje vrhunski kvalitet po povoljnijim cenama nego u inostranstvu i omogućava ostvarenje sna o savršenom osmehu.

Oslobodite se starih totalnih proteza: Ovo su prednosti fiksnih zuba na implantatima

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link