Lifestyle Novi Sad

Oslobodite se starih totalnih proteza: Ovo su prednosti fiksnih zuba na implantatima

osmeh-zubi

U današnjem svetu stomatologije, tehnološki napredak omogućava pacijentima da reše mnoge probleme koji su nekada bili nepremostivi. Jedna od takvih revolucionarnih promena podrazumeva da čak i oni ljudi koji nemaju nijedan svoj zub, sada mogu dobiti holivudski osmeh. To se svakako postiže zubnim implantima i zubnim, najčešče metalokeramičkim, krunicama, koji pružaju pacijentima priliku da se oslobode starih, klimavih totalnih proteza i uživaju u fiksnim zubima koji se ne vade iz usta.

Ovaj koncept postaje sve popularniji u svetu, uključujući i Srbiju, gde kvalitetna rešenja i konkurentne cene zubnih implantata u odnosu na Zapad privlače sve više ljudi.

Prednosti zubnih implantata

Zubni implanti su postali pravo čudo moderne stomatologije. Oni omogućavaju pacijentima da ponovo steknu funkcionalnost i estetiku svojih zuba kao da nikada nisu izgubili nijedan.

Postavljanje implantata je procedura koja se smatra bezbolnom zahvaljujući lokalnoj anesteziji, a sam oporavak je obično brz i bez komplikacija. Pacijenti uglavnom samo jedan, a najviše dva dana nakon intervencije uzimaju lekove protiv bolova, a od neželjenih efekata se jedino javljaju blagi otok i modrice koji spontano prolaze nakon nekoliko dana.

Implantati su popularno rešenje jer pružaju izuzetnu stabilnost i trajnost novim zubima, omogućavajući pacijentima da se osećaju kao da imaju svoje prirodne zube.

Zubni implanti i fiksni zubi vs. totalne proteze

Jedna od glavnih prednosti fiksnih zuba na implantatima je oslobađanje od klimavih i neudobnih totalnih proteza. Totalne proteze često izazivaju nelagodu, ometajući žvakanje, govor i samopouzdanje. Ukoliko se kost otopila ne mogu da se uklope sa desnima, pa spadaju, a pacijente i bolno žuljaju.

Sa fiksnim zubima na implantatima, novi zubi su trajno postavljeni u vilici, što znači da nema potrebe za njihovi vađenjem i skidanjem tokom noći. U pitanju je uglavnom šrafljena verzija zuba, koja po potrebi može da se skine jedino u stomatološkoj ordinaciji. Velika stabilnost i vrhunska estetika fiksnih zuba na implantatima omogućavaju pacijentima veću slobodu i samopouzdanje u svakodnevnim aktivnostima.

Uz zube na zubnim implantima pacijenti mogu da jedu bilo koju hranu, da se ponosno smeju. Uz pravilno održavanje higijene, prateći upustva stomatologa i redovne kontrole, novi zubi na implantima mogu trajati godinama, pa i decenijama.

Metalokeramičke krunice

Nakon ugradnje implantata u vilicu, potrebno je da prođe četiri do šest meseci dok se u potpunosti ne integrišu u kosti i ne dobiju potpunu čvrstinu. Ipak, kvalitetni savremeni implanti se odmah po ugradnji mogu opteretiti čime pacijenti već tri do pet dana nakon intervencije mogu dobiti fiksne zube. Ipak, ti zubi su deblji od stalnih, koji se prave pomoću metalokeramičkih ili bezmetalnih zubnih krunica.

Kada je reč o odabiru materijala za zube koji će povezati implantate, metalokeramika je popularan izbor. Metalokeramičke krunice su vrsta zubnih kruna koje se sastoje od metalnog jezgra i keramičkog sloja.

One kombinuju izdržljivost metala sa estetikom keramike, pružajući izvanredan balans između funkcionalnosti i izgleda. Koriste se za restauraciju jako oštećenih zuba ili kada postoje gubici zuba koji ugrožavaju funkciju žvakanja i narušavaju izgled pacijenta.

Metalokeramičke krunice su takođe povoljnije u poređenju sa potpuno bezmetalnim opcijama, ali i dalje pružaju odličan estetski rezultat.

Metalokeramički zubi zašrafljeni za implantate se mogu raditi preko četiri (All on 4), šest (All on 6) ili više implantata. Naravno, to je indikovano kada u ustima ima dovoljno kosti. Ako nema, i za to postoji rešenje, radi se sinus lift ili se ugrađuju zigomatični implanti.

Estetika i funkcionalnost

Jedna od najvažnijih prednosti metalokeramičkih krunica je postizanje odličnog estetskog i funkcionalnog rezultata. Materijali koji se koriste za izradu ovih krunica omogućavaju im da se savršeno uklope sa prirodnim zubima, stvarajući prirodan osmeh.

Metalokeramičke krunice su popularne i zato što su otporne na promene boje, što ih čini idealnim za pacijente koji žele dugotrajnu estetsku restauraciju. Uz pravilnu negu i redovne kontrole metalokeramičke krune na implantatima mogu trajati i do 15-20 godina.

Najvažnije od svega je ipak što metalokeramički zubi na implantatima omogućavaju pacijentima da ponovo uživaju u omiljenoj hrani, jer su stabilni i pouzdani prilikom žvakanja hrane.

Pristupačnije cene u Srbiji

Jedna od primetnih prednosti zubnih implantata i metalokeramičkih krunica u Srbiji jeste povoljna cena koju nude pojedine stomatološke ordinacije, s mogućnošću da se kvalitetan zubni implant pronađe po iznosu od svega 350 evra. To znači da su ovi revolucionarni tretmani već sada pristupačni mnogim pacijenata. Ta činjenica omogućava mnogima da reše svoje oralne probleme i povrate svoj osmeh i samopouzdanje uz povoljnije cene ovih inače veoma skupih procedura.

Zato neka i za vas odluka da se oslobodite starih proteza i pređete na implante i fiksne metalokeramičke zube na njima bude ključna za povratak osmeha na lice i uživanje u svakodnevnim aktivnostima bez briga. Neka redovna oralna higijena i posete stomatologu budu investicija u vaše dugoročno zdravlje i samopouzdanje.

Odluka o prelasku na zubne implante i fiksne metalokeramičke zube ne samo da pruža estetske i funkcionalne dobitke, već i osećaj zadovoljstva i slobode koje donosi oslobađanje od starih problema sa protezama.

Najbolje stomatološke ordinacije u Novom Sadu

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link