Beograd

Mučni snimak iz beogradskog vrtića: Da li je ovo zlostavljanje?

Gradska prosvetna inspekcija Beograda po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka danas će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića “Zamak” iz kojeg, kako mediji navode, potiču objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.

– Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio “Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je Gak.

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

– To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole – poručio je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

– Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci – zaključio je Gak.

“Telegraf” je pokušao da stupi u kontakt sa direktorom ovog privatnog vrtića kako bismo dobili njegov komentar, ali nam je rečeno da on trenutno nije dostupan jer je u toku sastanak.

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dete na podu i grubo ga s obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači decu iz špajza u kom su zatvorena, pritom iz grubo spuštajući na pod, viče na njih dok ona jecaju.

Za našu decu u poljskom wc-u: Nemaju lavabo, pa jedni drugima iz kofe peru ruke

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
483 Shares
483 Shares
Share via
Copy link