Srbija

Raspisana potera za ocem koji je držao devojčicu zatočenu u stanu

devojcica-nasilje
Foto: Ilustracija

MUP Srbije raspisao je poteru za U. P. (38) koji se tereti da je godinama držao ćerku (8) zatočenu u stanu.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za U.P. iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Podsetimo, pre 4 dana dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavešten od strane policijskih službenika da je u PS Palilula došla I. L. (47) koja je prijavila nasilje od strane nevenčanog supruga U. P. (37), koji joj je naneo vidne telesne povede.

Naime, zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici zbog hapšenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, obzirom da niko nije otvarao vrata.

On nije bio u stanu, ali je pronađena devojčica starosti 8 godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim U. P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, potom Protivpravno lišenje slobode nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i Kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
131 Shares
131 Shares
Share via
Copy link