Citati Lifestyle

Žene o ženama – top 10 citata moćnih žena

Šta su one koje su naučile da se bore za sebe i svoja uverenja izrekle na osnovu svojih iskustava? Za vas smo izdvojili deset citata poznatih i uspešnih žena sveta.

Ideja koja se krije iza feminizma mnoge žene usmerava protiv muškaraca i onemogućuje povezivanje sa suprotnim polom, ali osnove feminizma su zapravo jednakost i poštovanje ljudskih prava. Ta ideja predstavlja neodvojivi deo onoga ko sam ja zapravo. (Lena Dunham)

Moramo da preoblikujemo spostvenu percepciju onoga kako mi vidimo same sebe. Treba da se istaknemo i preuzmemo vođstvo. (Bijonse)

Žene su uvek bile jači pol. Muškarci su ti koji uvek traže žene, i posmatraju je kao jastuk na koji će staviti glavu. Oni čitavog života čeznu za majkom koja ih je ljuljala kao bebe. (Koko Šanel)

Nikada nisam upoznala ženu koja nije jaka, ali ponekad žene ne dozvoljavaju svojoj snazi da se ispolji. Onog trenutka kada dođe do tragedija, odjednom sva ženska snaga izađe na videlo. Moja poruka ženama je da ne čekaju probleme i tragedije, već da pokazuju svoju sngu pre njih. (Diana fon Furstenberg)

Potrebne su nam žene na svim nivoima, uključujući i sam vrh, kako bi promenile dinamiku, preoblikovale konverzaciju i postarale se da se ženski glasovi čuju i slušaju, a ne ignorišu. (Šeril Sandberg)

Feminizam nije u vezi sa osnaživanjem žena. Žene su već snažne. Feminizam je promena načina na koji svet vidi njihovu snagu. (G. D. Anderson)

Podigla sam glas – ne da vičem, već da oni bez glasa mogu da se čuju. Ne možemo uspeti ako je polovina nas zadržana i zanemarena. (Malala Jusufzai)

Trebalo mi je dosta vremena da razvijem svoj glas, a sad kada sam uspela, neću ćutati. (Medlin Olbrajt)

Nije pitanje ko će mi dozvoliti, već ko će da me spreči. (Ejn Rand)

citati_zene
pixabay.com

Ne moraš da budeš lepa. Ne duguješ to nikome. Ni momku/partneru/mužu, ni kolegama, a naročito ne nepoznatim muškarcima na ulici. Ne duguješ to svojoj majci, ni svojoj deci, ne duguješ to civilizaciji. Lepota nije cena koju moraš da platiš samo zato što zauzimaš prostor označen kao žena. (Erin Mekin)

Pročitajte ko su najuspešnije Novosađanke

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

42 Shares
Share via
Copy link