Magazin

“Privilegovana ceo život i zaštićena od relanosti”: Ljubinka Klarić izjavom o feminizmu izazvala bes

ljubinka-klaric
Foto: Printscreen

Glumica Ljubinka Klarić je u gostovanju na Insajder televiziji iznela svoje mišljenje o feminizmu i zbog toga izazvala oštre kritike.

Glumica Ljubinka Klarić gostovala je u emisiji Treća smena na Insajder televiziji i to njeno gostovanje je prilično odjeknulo.

Negde na pola emisije nju je voditeljka Una Senić pitala šta misli o neravnopravnosti žena u odnosu na muškarce u svakodnevnom životu i kako se bori sa tim.

Ona je tada rekla sledeće:

“Ja ne prepoznajem žensku neravnopravnost jer prosto ne verujem u feminizam. Feminizam danas u Srbiji, pa i u Evropi apsolutno ne postoji. Žene postižu iste rezultate kao i muškarci.

Ne volim da nipodaštavam muškarce nauštrb žena koje su kao ugrožene jer muškarci mnogo toga rade za nas, ljudi koji zidaju zgrade, popravljaju automobile, mi to ne možemo.“

Na to se nadovezala voditeljka rekavši da se ne slaže jer veruje da žene takođe mogu to sve. Ujedno je pitala gošću veruje li da žene u Srbiji imaju iste šanse kao muškarci.

„Apsolutno. Što si više obrazovan, domišljat, ti ćeš apsolutno dobiti priliku kao i svaki muškarac. Prošlo je to vreme kad su žene bile ugnjetavane, terane da sede kod kuće, da se bave decom, da nemaju pravo glasa.

Mislim da su žene danas nauštrb tog feminizma postale mnogo agresivnije od muškaraca. Današnji feminizam se svodi na to – hajde da preziremo muškarce.

Feminizam je sada zaista važan u zemljama gde žene nemaju pravo glasa, nemaju pravo da otkriju svoja lica. A u Srbiji danas feminizam apsolutno ne znači ništa“, kazala je Ljubinka.

Te njene reči izazavale su brojne kritike.

Kada je deda video počešljane dlake na babinim nogama odmah se zaljubio

Izvor: Nova.rs.

Čitajte Luftiku na Google vestima

29 Shares
Share via
Copy link