Srbija Vesti

Vučić se ponovo svađao sam sa sobom na konferenciji za medije, pa usput izvređao “zgubidane” koji protestuju na Makišu

vucic konferencija
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na konferenciji za medije pred svoj odlazak u Moskvu na sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je građanima predstavio nove strategije za podsticanje rađanja i borbe protiv bele kuge, planirane metro stanice, kao i nove infrastrukturne projekte od auto-puteva, koridora i železnica sve do izgradnje nacionalnog stadiona.

On u svom obraćanju nije pominjao proteste i zabrinutost Beograđana zbog najavljenih radova na Makišu i vodoizvorištu sve dok nije došlo do novinarskih pitanja, a onda je odgovarajući na jedno od njih izvređao građane i aktiviste koji su pre dva dana izrazili nezadovoljstvo i protest zbog opasnosti da građani prestonice izgube privilegiju koja omogućava da svako od nas sa česme ima ispravnu vodu za piće.

– Zgubidani zaustavljaju saobraćaj sat vremena na Makišu. Bog će ga znati zašto to rade osim što nerviraju ljude. I ono malo glasova što su imali su izgubili. Šta je smisao?  Da lažete narod da neko nešto radi oko Rio Tinta? Pa ne radi niko ništa. Kad bude radio, pitaće se narod, pa ćemo da vidimo šta će narod da odluči. Neka protestuju svaki dan, gde god ‘oće i koliko god ‘oće, nek rade šta god ‘oće – kazao je predsednik Srbije.

Razlog za mnogobrojne proteste je bolji životni standard građana, tvrdi Vučić.

– Hvala bogu bogatije se živi, pa mogu da zgubidane tako po ceo dan. Lepo žive, automobila ne manjka. Ova jedna, potpredsednica te jedne stranke, šta ga izmenja ona automobila. Što bi rek’o naš narod ‘od mečke do bembare’ – rekao je Aleksandar Vučić.

Danas u 18 časova najavljen je veliki protestni skup protiv novog Zakona o eksproprijaciji zemljišta.

Mnogi građani potpisali su i onlajn peticiju protiv njegovog usvajanja jer postoji opravdani strah da se iza svega kriju interesi kako stranih korporacija, tako i domaćih biznismena i investitora koji su bliski aktuelnom režimu.

Predsednik uverava narod i svoje verne glasače da se radi o dobrobiti za javni interes.

– Taj zakon nema nikakve veze sa Rio Tintom. Mi se suočavamo sa takvim problemima da ja ljudima ne mogu da objasnim. Mi kad gradimo jedan tunel, mi izgubimo 160 dana u čekanju za miniranje tunela, jer želimo da izbegnemo svaku mogućnost povrede nečije imovine. To je zato što neko traži mnogo veću cenu od tržišne. To ne postoji nigde u svetu i vi ne možete da izgradite autoput zbog interesa jednog ili dvojice ljudi – kazao je predsednik.

On je na pitanje kada će posetiti Gornje Nedeljice rekao da se “ne plaši” i da će tamo otići kada dobiju sve neophodne procene i informacije od Rio Tinta.

– Vi stvarno mislite da je meni teško da izdržim da me neko gađa jajima ili pradajizom? Čega da se plašim? Marljivog rada? Mnogo sam ja mator da bih se plašio. Ne plašim se batinaša, kriminalaca, tajkuna, koji imaju stotine miliona evra. Oni se sami smeju kad kažu zamrznite Vučiću račune. Koje račune da mi zamrznu, kad ih nemam nigde? Viola fon Kramon, nje da se plašim? Ona da dolazi u Gornje Nedeljice i da kaže da brine za Srbiju? Lobistkinja Kosova da želi bolje našem narodu od mene? Evo, sledeće nedelje ću da obiđem metro. Šta ćete da radite? Da me gađate jajima, pošto ništa drugo ne možete – posvađao se više puta sam sa sobom predsednik Srbije odgovarajući na potpitanja koja je sam sebi postavljao.

Vučić: Od 1. januara za svako prvo dete 300.000 dinara

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link