Magazin Srbija

Ekološke ogranizacije pozivaju na današnji protest zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu

rio tinto marš
Printscreen

Protest protiv Zakona o eksproprijaciji, ali i usvajanja novog Zakona o referendumu zakazan je za danas (24.novembar) u 18 sati na Andrićevom vencu.

Poziv na skup pod nazivom „Mi znamo da zemlju ne damo, a vi?”, ispred zgrade Predsedništva Srbije ekološke organizacije uputile su svim građanma.

Organizator skupa je Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) koji okuplja Ne damo Jadar, Zaštitimo Dobrinju i okolinu, Suvoborska greda, Eko brigada Jagodina i nEko brine za Levač.

Veliki broj organizacija i pojedinaca je podržao današnji protest.

Među njima su: Skupština slobodne Srbije, Odbranimo reke Stare planine, Marš sa Drine, PAKT (Podrinjski antikorupcijski tim), Kreni-promeni, Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini, Pokret Buđenje, Društvo srpskih domaćina, Za čist Kosjerić, Ne damo đedovinu, Čačak–Kraljevo, Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje, Ko nam truje decu, Inicijativa za Požegu, Prvi prvi na skali, EKgO, Kragujevac,Ekološko udruženje Rzav, Arilje,Odbrana reke Mlave,OSNA – Organisation for Saving Nature and Animals,Savski nasip, Čuvari/ke vatre, Dr Milica Tomašević,Igor Petrović, predsednik Opštine Topola,Danijela Đokić Pantić, savetnik predsednika Opštine Topola, David Pajić, šef kabineta predsednika Opštine Topola.

protes andrićev venac
Foto: Facebook

„Narod Srbije je protiv sramno smišljenih zakona o referendumu i eksproprijaciji. Zemlju ne damo, ne daj je ni ti! Podrži protest 24. novembra u 18 časova ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu. Srbija se brani, na nama je budućnost ove zemlje! Budimo ljudi bez obeležja, dođimo i ne dozvolimo da nas porobljavaju za račun stranih eksploatatora“,poručuju iz saopštenju ekoloških organizacija Srbije.

Protest ispred Skupštine – Ako Vučić odobri zakone o eksproprijaciji i referendumu, prodaće Srbiju

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.2K Shares
3.2K Shares
Share via
Copy link